Valeriu Răchită (ACS Poli), 1-1 acasă cu nou-promovata: ”Cred că a fost repriza cu cele mai multe ocazii de când sunt aici”

ACS Poli a înregistrat astăzi a patra remiză în 2019 în Liga 2, a doua pe ”Electrica”, și tot 1-1 prin a egala după pauză, precum în meciul cu CS Luceafărul Oradea, însă cu câte un punct îi vine tot mai greu să se apropie cumva de liman, impresie împărtășită la final și de antrenorul principal Valeriu Răchită, mâhnit de ratarea unei lovituri de la 11 metri la 0-0, după ce timișorenii ocheau și transversala. Iar în loc de 1-0 cu ACS Energeticianul, 0-1 la pauză, urmată de golul rezervei Golda din minutul 52, dar și de ratările penultimei clasate…

”Cred eu că rezultatul nu e conform cu realitatea din teren! Am început cu o bară și un penalty ratat la 0-0, dar am primit apoi gol dintr-o neglijență, a alunecat Dorin Codrea, deși le-am spus că terenul e moale pe anumite porțiuni ale sale. Gol dintr-o fază ce nu anunța nimic… Cam aici a fost momentul psihologic. Să nu spun că în repriza a II-a am avut 7-8 ocazii clare, inclusiv cu poarta goală. Am avut o discuție cu jucătorii, erau unii nemulțumiți că nu ajung să joace, dar s-a ratat cu poarta goală sau cu portarul în față”, a spus mai întâi Valeriu Răchită.

”Nu există deloc vreo alegere împotriva unuia sau altuia dintre jucători, intră cei care sunt cei mai buni pentru acel meci. Oricum, obiectivul nostru acum s-a îndepărtat…”, a oftat antrenorul gazdelor.

Despre introducerea în locul lui Buzan, ”îmi trebuia un jucător mai proaspăt, dar și mai înalt pentru faze fixe, iar de aceea am apelat la Lucian Oprea, dar mi s-a părut că nu avea încredere, cu cele 2-3 situații din care nu a reușit să marcheze, l-a stors de energie. Din păcate am avut și acea schimbare pe accidentarea lui Sidorenco în prima parte, așa că totul a fost împotriva noastră…”

”Eu sunt principalul vinovat, mi-am asumat, căci eu i-am introdus, eu i-am antrenat, și îmi asum, că nu i-am capacitat îndeajuns să aibă reacție. Îl vedeam în antrenamente și era supărat, dar acum trebuie să fie cu atât mai supărat că a ratat”, a mai spus Răchită.

ACS Poli a ratat de pe punctul cu var în minutul 20, prin Bădăuță. ”Au ratat mulți de la 11 metri dar ține de modul zeflemist în care a executat. Dacă dădea tare într-un colț și portarul o scotea, asta e, dar nu mai putem da timpul înapoi…”

De la pauză, Golda în locul lui Manolache. ”N-am jucat foarte riscant, dar îmi trebuia cineva să se bată cu Ioniță, 1,96, să devieze, și au avut situații, și Sorel, și Țîgîrlaș… Cred că a fost repriza cu cele mai multe ocazii de când sunt aici, din păcate nefructificate”.

”Probabil că cine a văzut meciul, înțelege, am vorbit asta și cu Viorel după joc, și asta e viața, norocul e cu unii azi, cu alții mâine. Eu sunt supărat pe mine că nu am reușit să-i capacitez pe anumiți jucători să dea totul. Denis a marcat dar și în 2-3 situații a ratat, și din păcate nu suntem lucizi în fața porții. Sunt extrem  de dezamăgit…”, a repetat Răchită.

Axinte, goalkeeper-ul plecat de la Lugoj, care a apărat un penalty… ”Au un portar de 2000 venit de la Poli Iași. Oricum, un punct care nu ne ajută nici pe noi, nici pe ei. Aud că Daco-Getica a învins cu Argeșul, așa că om vedea… Veneam după un 1-0 la Chindia din penalty, și am încasat azi un gol din nimic după ce noi am ratat un penalty. Puteam avea noi 1-0 din penalty…”

”Am făcut schimbarea, l-am scos pe mijlocașul Manolache, pe care sunt foarte supărat de modul cum s-a prezentat azi la meci, și am trecut din 4-3-3 în 4-4-2, dar ca atitudine… Iar rezultatul e cel care e…”

În fine, ASU Politehnica – ACS Poli se va juca etapa viitoare vineri de la 11 pe ”Știința”. ”Am făcut hârtii, să jucăm când vor și suporterii, am spus când vreți voi, și joi seară, și miercuri, de la ora 19, 21, dar din păcate Departamentul Competiții al FRF nu a acceptat acest lucru…”, a mai semnalat Răchită schimbarea de situație.

The post Valeriu Răchită (ACS Poli), 1-1 acasă cu nou-promovata: ”Cred că a fost repriza cu cele mai multe ocazii de când sunt aici” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*