Variabile

Organizarea unor jocuri din turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor (și) în țara noastră a fost considerată o mare realizare la vremea respectivă. Acest eveniment, pe lângă latura spectaculoasă, presupune și responsabilitate din partea organizatorilor. Ne găsim la mai puțin de un an de aceste jocuri, iar terenurile pe care acestea se vor disputa arată jalnic. Nu a fost construită nici calea ferată ce leagă Gara de Nord București de Băneasa, cât despre autostrăzi, ce să mai vorbim! În schimb avem comitet de organizare! Între timp, consilierul personal al premierului pe aceste probleme, Gheorghe Popescu, a devenit președintele clubului Viitorul. Probabil, în virtutea dorinței UEFA de globalizare a fotbalului, jocurile programate la noi se vor disputa conform programului, dar problemele vor rămâne.

S-au disputat partidele retur din preliminariile cupelor europene. Așa cum era de așteptat, toate cele trei echipe românești s-au calificat, chiar dacă pe alocuri calitatea jocurilor a avut de suferit. Nici bine nu s-a încheiat partida CFR Cluj – Astana, că antrenorul Dan Petrescu ne-a urecheat pe toți, lăudându-se cu jocul practicat de elevii săi. Că lucrurile nu stau chiar așa, asta e altă poveste.

Partidele celei de-a doua etape a ligii întâi nu au adus un salt calitativ. Mă întreb cât va mai trebui să suportăm arbitrajele lui Sebastian Colțescu, acest impostor care și-a bătut pur și simplu joc de echipa din Sibiu în partida cu Gaz Metan Mediaș.

Nou promovata Academica Clinceni face față cu greu rigorilor ligii întâi. Ea a fost surclasată pe teren propriu de CFR Cluj. Cealaltă nou promovată, Chindia Târgoviște, a fost și ea învinsă de liderul clasamentului, Viitorul Ovidiu.

Meciul dintre FC Botoșani și FC Voluntari a scos în evidență un fapt care ar trebui să dea de gândit. Denis Hăruț la Botoșani și Cristian Costin la Voluntari au evoluat în liga întâi, deși nu și-au găsit loc la ACS Poli, respectiv UTA. Nu ne rămâne decât să apreciem prezența celor doi tineri în liga întâi. Înfrângerea echipei Astra Giurgiu la Iași a adus după sine demisia antrenorului Dan Alexa după doar două etape. Pe viitor Dan Alexa va trebui să aleagă cu mai multă grijă echipa pe care o va antrena.

O partidă care s-a confruntat cu multe evenimente neașteptate a fost Dinamo – Universitatea Craiova. Mai întâi antrenorul Eugean Neagoe a fost transportat la spital, deoarece i s-a făcut rău, probabil din cauza stresului acumulat în ultima perioadă. Pe teren craiovenii s-au impus la un scor neașteptat, făcând inutile promisiunile lansate la începutul campionatului de președintele Florin Prunea.

În prima etapă din liga a doua echipele din zona noastră au de înfruntat adversari puternici: Ripensia pe FC Argeș, UTA pe Dunărea Călărași, ASU Politehnica pe CS Mioveni, iar CSM Reșița pe U Cluj. În privința achizițiilor din această vară a echipelor UTA și ASU Politehnica Timișoara, cluburile au urmărit mai mult aspectul cantitativ, mai puțin cel calitativ.

The post Variabile appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*