Vaștag, lovitură în prelungiri fostului profesor, Petcu: ”O remiză ar fi fost pe deplin meritată” CSM Școlar Reșița, 1-0 (0-0) cu juniorii Centrului Național de Pregătire

Însuflețiți de succesul de săptămâna trecută la debutul acasă la nivelul seniorilor divizionari, juniorii în galben ai Centrului Național de Pregătire Timișoara au fost la doar câteva secunde și o singură fază de complicarea socotelilor unei aspirante la promovarea în Liga 2, CSM Școlar Reșița, care, la rândul ei la primul meci pe teren propriu în noua campanie, a transpirat abundent și chiar a tremurat la gândul unei remize pe ”Mircea Chivu” în etapa a III-a din Seria a IV-a, evitată la potou de nimeni altul decât un fost elev vreme de 4 ani al actualului antrenor al ”mânjilor” de pe Bega, Cristian Petcu.

Într-adevăr, abia în prelungirile… prelungirilor, după minutul 93, și doar grație lui Andrei Vaștag, cel pe care Petcu îl îndruma la finele deceniului trecut într-o generație juvenilă de excepție la LPS Banatul, a izbutit marea favorită CSM Școlar Reșița să smulgă astăzi de la ora 17 toate cele 3 puncte în Valea Domanului bine organizaților și îndârjiților proaspeți juniori A ai ”Centrului”.

Vizitatorii din Timișoara au fost învinși printr-un unic gol semnat în urma unei faze fixe, o lovitură liberă de la circa 20 de metri lateral dreapta, respinsă de defensiva juvenilă, Vaștag având prezență de spirit în aglomerarea de jucători din careul Centrului Național de Pregătire: 1-0 (0-0).

Net mai experimentați și cu obiective ferme de elevare, reșițenii ținteau o lansare cât mai lină și convingătoare în fața propriilor susținători, sosiți în tribunele arenei ”Mircea Chivu” într-o plăcută după-amiază de septembrie, însă în ciuda faptului că gazdele au dominat teritorial și ca posesie a balonului, paradoxal, ocaziile mai mari și mai clare le-au generat juniorii de 2000.

CSM Școlar, intrată în întrecere abia vinerea trecută pe CFR din Timișoara, în etapa a II-a, printr-un 8-1 victorios cu CS Nuova Mama Mia, după ce în runda inaugurală cărășenii așteptau pe margine, și-a creat oportunități de a deschide scorul, dintre care trei notabile, însă a intrat încet, încet într-o inertă pană de idei, odată cu scurgerea timpului fără a modifica tabela de marcaj.

Reșițenii au început totodată să lase și spații libere de manevră, pe care elevii lui Petcu și-au desfășurat contraofensiva, mai tăioasă, Chera ajungând singur cu Zimmermann, caz valabil și pentru Burghele, rămas chiar cu poarta goală la 30 de metri de buturi, tot goalkeeper-ul cărășenilor evidențiindu-se într-o altă fază în fața la Burghele, în continuarea căreia Șimăndan n-a avut prezență de spirit să profite de oportunitatea ivită.

Cristian Petcu

 

Una peste alta, o replică mult peste așteptări dată de juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara unei candidate la șefia seriei vestice în Liga 3, surprinsă și gata-gata să pășească greșit, deznodământul final fiind puțin cam dureros în plan psihologic pentru niște adolescenți care și-au vândut scump pielea, meritând poate altceva.

”Băieții s-au mobilizat extraordinar, organizați foarte bine în defensivă și acționând pe contraatac, așa încât am ajuns să ne creăm ocaziile mai mari de gol, ratate însă. Remarc însă atitudinea lor deosebită, s-au dăruit fantastic și nu pot decât să-i felicit. Rezultatul ne interesează mai puțin, ar conta doar pentru moralul lor, căci important este să crească, să se dezvolte fotbalistic. Cu siguranță i-am surprins pe reșițeni, ei spunând înainte de joc la conferința de presă că intenționează să-și rotunjească golaverajul, dar nu le-am permis, printr-o bună organizare, prin atitudine, prin calitatea individuală și colectivă a juniorilor. Sunt foarte mulțumit de jocul băieților și un rezultat de egalitate ar fi fost pe deplin meritat!”, a spus Cristian Petcu după deplasarea la Reșița.

Centrul Național de Pregătire: Dobre – Kovari, Țieranu – cpt., Goța, Stoianovici – Coroiu (50, Jurj), Casian, Trip – Burghele (90, Talpoș), Șimăndan (65, Peter), Chera (70, Popa).

Rezerve: Pădure, Bănceanu, Pițigoi.

Indisponibil: Lazăr – accidentat. Cartonașe galbene: Burghele, Dobre, Casian.

Rezultatele etapei a III-a în C4, clasamentul la zi și programul rundei viitoare, în care Centrul Național de Pregătire va sta iar CSM Școlar Reșița va juca la Lugoj, pe coloana dreaptă.

The post Vaștag, lovitură în prelungiri fostului profesor, Petcu: ”O remiză ar fi fost pe deplin meritată” CSM Școlar Reșița, 1-0 (0-0) cu juniorii Centrului Național de Pregătire appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*