Velici 3 goluri, CSM Lugoj 3 succese la rând dar și 3 în deplasare

CSM Lugoj a abordat ieșirea de astăzi în Gorj în calitate de neînvinsă în deplasările din actualul campionat, ba chiar binișor și din returul celui precedent, iar timișenii nu doar că au rămas imbatabili pe alte terenuri din C4 dar și-au recuperat locul 3 pierdut peste noapte prin a semna a treia victorie în ultimele patru partide afară, plusând la capitolul goluri marcate, de la cele câte 3 la Timișoara și Sibiu, la nu mai puțin de patru în cadrul rundei a XII-a, un maxim în 2017/8 pentru elevii lui Cosmin Petruescu.

Nou-promovata din Bălești, CS Internațional, și-a adunat victoriile în Seria a IV-a strict pe seama unor grupări timișene, și anume 2-0 cu CS Millenium, 4-0 în precedentul meci acasă cu CS Nuova Mama Mia și 0-1 la Timișoara, săptămâna trecută, cu Centrul Național de Pregătire, dar n-a mai repetat isprava și în fața oaspeților trăgând să se mențină pe podiumul prins la capătul ediției trecute, CSM Lugoj îmbunătățindu-și și mai mult bilanțul în deplasare: 6 3 3 0 15-9 12 puncte.

De fapt, timișenii n-au mai cedat în deplasare încă din etapa a 19-a a campionatului precedent, 3-1 pentru CNS Cetate pe 7 aprilie la Deva, punte în timp de peste 7 luni pentru invincibilii lugojeni, pe care-i așteaptă însă dueluri mai delicate, mai întâi acasă tocmai cu devenii, vinerea viitoare, după care la Petroșani, pe 25 noiembrie, cu liderul neînvins ACS Șirineasa, astăzi galopant cu 8-0 (4-0) în dauna bietei ”lanterne roșii” CS Nuova Mama Mia, prin reușitele lui Ioniţă în minutul 3, Horumba (14), Vezan (20), Popescu (59), Cocină (65, 69) și Florin Costea (81), în plus și Iulian Muntean înscriindu-și un autogol în minutul 8.

Momentan, bănățenii au însă strict doar motive de satisfacție după un elocvent și meritat CS Internațional Bălești – CSM Lugoj 2-4 (1-2).

Se anunța a fi după-amiaza lui Gelu Velici odată ce a deschis scorul în minutul 11 după o acțiune de atac personală, pornită de la 30 de metri în diagonală dinspre stânga, șutând cu dreptul la colțul lung: 0-1.

Oaspeții au înscris din nou în urma unui șut din întoarcere al lui Szekely, Precupanu fiind pe fază și împingând balonul în poarta goală: 0-2 în minutul 33.

Nu se anunța a fi doar o simplă formalitate, dar, abordând meciul bine organizată, CSM și-a ușurat din vreme misiunea și a fost la un pas de 0-3 prin Bozian, care a lansat un șut respins în bară, chiar dacă o mică deviație de la parcurs a survenit tocmai înaintea pauzei, când Fridrich a comis un fault în marginea careului și Ion Berescu a redus din handicap de pe punctul cu var: 1-2 în minutul 45.

Internațional n-a avut însă capacitatea de a exploata momentul psihologic favorabil iar CSM Lugoj i-a tăiat aproape din fașă orice intenții în partea secundă, după circa 10 minute, când Bozian a executat mai întâi o lovitură liberă din lateral dreapta iar Velici s-a reînscris pe lista marcatorilor cu un cap imparabil sub bară, iar apoi a expediat și un lob de excepție de la 16 metri, deturnat cu un ultim efort în bară de portarul în retragere, omul potrivit la locul potrivit fiind același Velici, pe fază, de la un metru, cap cu poarta goală: 1-4.

Lugojenii au făcut totuși concesii ținând de simetrie, 1-2 în fiecare repriză, și au încasat un alt gol tot pe finalul intervalului, în minutul 90, 2-4 semnat de Lupulescu după o centrare în diagonală de pe stânga, pe care a finalizat-o de la 8 metri în vinclul stâng.

”Am controlat meciul cap-coadă iar golurile primite au fost pe greșeli personale, pe o relaxare anormală din punctul meu de vedere. Ne-am mai creat încă 3-4 ocazii de gol într-o deplasare în care echipa de pe locul 2 n-a reușit să învingă, mă refer la CS U Craiova 2, iar alta foarte bună a seriei, CSM Școlar, a câștigat abia în minutul 90 după ce gazdele aveau 1-0 la pauză iar la 1-1 au ratat o lovitură de la 11 metri. Și Deva a câștigat cu 2-3 la Bălești abia pe final. A fost o partidă de angajament și mă bucur că ne-am adaptat foarte bine la condițiile de joc. Gazdele erau preocupate să cosmetizeze baza sportivă, aflată în plin proces de modernizare, cu instalație de noctură, cu clădire și vestiare noi, dar suprafața de joc rămâne departe de ceea ce ar trebui să fie la nivelul ligii a treia”, a remarcat Cosmin Petruescu după victoria elevilor săi în Oltenia.

În absența lui Olariu și Cuedan, incomplet refăcut după o accidentare mai veche, și care a luat loc pe bancă, formația din Lugoj s-a impus prin Păduraru – Precupanu (Mărmăneanu), Radak, Fridrich, Miculescu – Bozian (Grega), Lazea, Ciubotariu, Filip, Velici (Pădurariu), Szekely (Marta), cartonașe galbene recepționând Precupanu, Velici și Pădurariu.

La gazde, Cristi Popescu a efectuat o schimbare în primul 11 față de succesul de la Timișoara, Clenciu intrând în locul lui Sitoianu, CS Internațional înclinându-se cu Oprița – Negrea, Iovan, Bălașa, Ecovescu – Frățilescu – cpt., Stroe, Coiculescu – Sitoianu, Berescu, Almic.

Lugojenii vor încheia așadar deplasările turului în Valea Jiului, la cei din Șirineasa, care, după ce în runda trecută au stat, astăzi s-au mai impus o dată acasă fără a încasa gol, liderul scoțând balonul din propria plasă la Petroșani doar într-un 3-1 cu CS Internațional Bălești pe 9 septembrie și cu CSM Școlar Reșița, pe 28 octombrie, scor 2-1.

Rezultatele etapei a 12-a în C4, printre care astăzi și Șoimii Lipova – CSM Școlar 0-1 (Breșneni 6), programul antepenultimei runde a turului și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

 

The post Velici 3 goluri, CSM Lugoj 3 succese la rând dar și 3 în deplasare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*