Veniți la Chitila, se joacă Turneul Open Tennis, din ITF Pro Circuit!

Din 19 august, orașul Chitila va fi pe buzele întregii lumi, pentru că aici se vor aduna peste 60 de sportivi, din 20 de țări, ca să joace tenis. Este o afluență mare, pentru a intra pe tabloul principal al Turneului, mai ales că Open-ul chitilean se află la a doua ediție. Și dacă sunt așa de multe înscrieri, confirmate de însăși Federația Internațională (ITF), putem spune că organizatorii din orașul ilfovean au fost gazde bune, iar condițiile de desfășurare a turneului au respectat cerințele impuse.

De la directoarea Clubului Sportiv Chitila, Diana Alexandrina Sandu, am aflat că la fileul competiției se vor afla tenismeni din Brazilia, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Peru, Japonia, Chile, Argentina, Uruguay, Marea Britanie, Grecia, Spania, Israel, Republica Moldova, Italia, Franța, Cehia, Suedia, Rusia și România, firește.
IMG_6738
”Față de prima ediție, premiile s-au mărit, de la 10.000 de dolari la 15.000 de dolari, iar acum nu mai trebuie să-i ducem pe oaspeți să se antreneze la alte baze sportive, am reușit să amenajăm noi încă două terenuri, cu zgură bună, care a fost apreciată și în 2016. Poate că nu avem cel mai dotat club, și vreau să cred că îmbunătățim totul de la un an, la altul, dar compensăm prin oamenii dedicați pe care îi avem, adevărați specialiști care se pricep să aibă grijă de terenuri, dar și de sportivi. Ospitalitatea noastră, cea românească, vine din suflet, iar tinerii care ne-au pășit pragul la acest turneu au simțit asta. Am emoții, recunosc, este prima oară când mă confrunt cu un eveniment de o asemenea anvergură, însă sper să o scot la capăt, mai ales că am în preajma mea oameni care mă ajută. Mă bazez și pe Ilfov Sport, firește, și sunt convinsă că partea asta de mediatizare nu va avea de suferit”, ne spunea directoarea Clubului din Chitila.

Am făcut o nouă vizită la baza sportivă, terenurile principale arătau impecabil, curățate perfect și udate, gata să-și primească jucătorii. Am fost și pe cele două terenuri de antrenament, pentru că și acelea sunt importante. Pe unul din ele, se afla Maria Pop, o fetiță un pic mai înaltuță decât racheta din mâna ei, despre care am mai scris acum câteva zile. Trebuie să îmi îndrept greșeala și să spun că nu are 10 ani, ci doar 7 ani și jumătate, însă modul cum lovea mingia m-a făcut să cred că e ceva mai măricică și cu un pic de experiență. ”Familia a decis ca Maria să facă tenis, avea doar șase ani – uitați-vă cum lovește și are doar un an și jumătate de practică”, ne spunea bunicul Mariei. Chiar dacă era cald afară, Maria ne-a arătat câteva din loviturile ei preferate, luptându-se cu mașina automată de aruncat mingii, după care l-a luat la alergat pe propriul antrenor.
IMG_6764
Directoarea clubului chitilean ne-a spus că Maria are oricând porțile deschise, în baza sportivă, mai ales că un talent ca ea se naște ceva mai rar. ”Antrenorul ei, Virgil Stănescu, chir îmi spunea că niște lovituri extraordinare, pentru vârsta ei, referindu-se la voleuri, la smash-uri și mai ales la serve, care le dă așa cum o fac jucătorii mari, rotind brațul. În curând ne vom lăuda cu ea”, încheia doamna Sandu, care uitase, pentru câteva momente, de multitudinea de probleme, ridicate de Chitila Open Tennis. Până la prima mingie de la competiția ITF, vom mai reveni cu alte detalii. (Ionel Pană)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*