Veridice

La câteve zile distanță de solstițiul de iarnă s-a încheiat sezonul fotbalistic al ligii întâi. Pe locul întâi se regăsește CFR Cluj, având două puncte avans față de urmăritoarea FCSB. Lupta pentru ocuparea celorlalte patru locuri pentru competiția play-off rămâne deschisă.

În urmă cu 28 de ani am avut iluzia că am scăpat de comunism, de echipe departamentale și de ierarhizări forțate. Ne-am amăgit cu toții, deoarece, după atâta vreme, pur și simplu plasarea echipei Dinamo în primele șase locuri este forțată.

Spre lauda lor, cei de la ACS Poli nu au cedat presiunilor și au realizat un rezultat de egalitate cu echipa din București. A fost un joc anost, tern, cu puține faze de poartă, iar atunci când au apărut rarele ocazii, acelea au fost ratate. Timișorenii ocupă un loc onorabil în clasament, mai ales dacă ținem cont de acest sezon zbuciumat, cu multe neajunsuri și nemulțumiri. Dacă lucrurile se vor redresa, probabil că și atitudinea celor implicați în fenomen se va schimba în bine.

Și în această ultimă etapă greșelile de arbitraj au fost nenumărate, dar nu mai are rost să le enumăr, deoarece risc să mă repet și oricum nu au nici un ecou. Sunt convins că la analiza de sfârșit de an a arbitrajelor vor curge numai cuvinte de apreciere. În general, echipele se feresc să aibă o atitudine tranșantă, chiar dacă sunt păgubite de puncte, deoarece se tem de repercusiuni.

Urmează o binemeritată vacanță, timp în care jucătorii și antrenorii se vor odihni și vor aștepta, ca și noi ceilalți, sărbătorile Crăciunului și ale Noului An.

The post Veridice appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*