Verzii lui Macavei ratează în prima parte și contestă faze delicate în a doua, Bogdan Moroșanu ține după pauză punctele la Șag: CS Timișul – ACS Dumbrăvița 1-0 (0-0)

Cea de-a treia zi a rundei inaugurale în noul campionat al Diviziei D Timiș a programat în prima sa parte un singur meci de la ora 11, duminică dimineață, dar suficient prin prisma celor oferite pe cocheta bază sportivă a gospodarilor din Șag, așteptata dispută dintre grupările consistent întărite peste vară derulându-se cu de toate și, cel mai semnificativ, în fața unei tribune aproape plină.

CS Timișul - ACS Dumbrăvița 1-0 (0-0: Moroșanu 51) în etapa I a ediției 2017/8 în Divizia D Timiș, duminică de la 11 la Șag

CS Timișul – ACS Dumbrăvița 1-0 (0-0: Moroșanu 51) în etapa I a ediției 2017/8 în Divizia D Timiș, duminică de la 11 la Șag

 

Ca deznodământ, s-a menținut nota rezultatelor înregistrate vineri și sâmbătă în debutul etapei I a ligii a patra timișene, și anume favorabile gazdelor, cu mențiunea că în schimb de astă dată vizitatorii nici n-au înscris, deși au avut destule oportunități de a marca în calitate de formație în deplasare dar și motive să ia la bani mărunți decizii ale împărțitorilor dreptății din partea secundă: CS Timişul Şag – ACS Dumbrăviţa 1-0 (0-0).

Foamea de fotbal a chibiților s-a accentuat în așteptarea startului unui nou sezon al eșalonului patru, mulți spectatori strângându-se la ceea ce se anunța a fi capul de afiş al etapei uvertură, iar starea vremii, înrăutățită și posomorâtă după furtuna de sâmbătă seară, a lăsat senzația că n-ar fi vorba despre o întâlnire din debutul întrecerii, în miez de august, ci una la vremea toamnei, în plină stagiune.

Duminică 13 a fost în cele din urmă cu noroc pentru amfitrionii în alb-albastru din Șag, care, la capătul a 95 de minute, au păstrat toate punctele în propriul fief, la debutul lui Sorin Gheju pe banca tehnică a Timișului. Așadar, cu un nou echipament dar și cu mulți ochi pe ei, ocupanții poziției a 12-a în campionatul precedent au demarat cu bine, oferind o primă justificare pentru cele nu mai puțin de 8 transferuri izbutite peste vară, și anume Burtic, Gălan, Rosenblum, Damian, Filimon, Călin, Butura, Horţ şi Iorgovan.

Nici trupa în verde-alb-negru din Dumbrăviţa, a șasea în campania 2016/7, n-a pierdut vara fără a se întări considerabil, cu Soare, Todorov, Telescu, Rus, Silaghi, Robotin și Nicoară, așa încât cei prezenți au avut ce vedea și nimic de regretat.

Ca joc în sine, prima repriză a aparţinut oaspeţilor, care au trecut în trei situaţii clare la un pas de deschiderea scorului, dar de fiecare dată s-a opus cu brio portarul Burtic, de neînvins de Toma, Todorov şi Silaghi. În replică, gazdele au avut oportunitatea de a înscrie prin Munteanu, cu capul, în urma unui corner executat de Călin, veteranul Miklos scoțând însă de lângă bară… 0-0 la pauză.

 

La reluare, cea mai controversată fază a meciului s-a derulat deja în minutul 49, când același Munteanu l-a faultat pe Rebenciuc în careu, însă arbitrul Vărzan, foarte aproape de fază, a acordat lovitură de colţ, rămasă fără rezultat. Iar după numai alte două minute a căzut şi golul mult dorit de localnici, care avea să rămână și unicul al întâlnirii, la capătul unei faze inițiate de Rosenblum, care l-a deschis pe flancul drept pe tânărul Butura, acesta înaintând spre poartă și pasându-i lui Moroşanu, care, din careu, de la 12 metri, a şutat la colţul lung, spre vinclu… 1-0.

O nouă fază contestată îndelung de oaspeţi s-a derulat în minutul 72, la o centrare din corner a lui Ştefan, în gura porţii, la care a răzbătut fluierul lui Vărzan, înainte ca Toma să fi reluat imparabil cu capul în plasă. Golul a fost anulat, pentru un presupus fault.

Până la final, oaspeţii din Dumbrăvița au controlat jocul în căutarea egalării, dar mai aproape de gol au fost albaștrii Timișului, pe contraatac, când puteau să înscrie însă Marius Călin în două rânduri şi marcatorul Bogdan Moroşanu nu au reuşit să-l învingă pe Arpi Miklos.

Revenim cu declarații ale protagoniștilor și fotografii, dar mai întâi componențele…

CS Timișul Șag – ACS Dumbrăvița 1-0 (0-0): Moroșanu 51

Timişul: Paul Burtic – Michel Rosenblum, Iulian Munteanu (min. 82, Alin Buruiană), Cristian Gălan, Narcis Damian, Ciprian Palade (min. 87, Sergiu Iorgovan), Brian Filimon, Marius Călin, Adrian Butura (min. 76, Marius Tutunaru), Marius Horţ, Bogdan Moroşanu (min. 90, Bogdan Costea).

Antrenor: Sorin Gheju.

Pe bancă: Cristian Toma, Alexandru Postolache.

Au lipsit de la gazde Moricz, Trifu, Costescu, Foldi şi Cătălin Costea, plecaţi în concediu.

ACS Dumbrăviţa: Arpad Miklos – Ionuţ Soare (min. 75, Valeriu Sofronea), Miodrag Todorov, Laurenţiu Telescu, Marius Toma, Raul Briciu (min. 71, Alin Paleacu), Dinu Rebenciuc, Răzvan Rus (min. 83, Vlad Nicoară), Andrei Borlea (min. 46, Deian Pecarov), Adrian Ştefan, Dan Silaghi.

Antrenor: Florin Macavei.

Pe bancă: Sorin Robotin, Alexandru Contescu şi Luca Todor.

A lipsit Darian Bîrză.

Arbitri: Daniel Vărzan – Călin Cimponeriu şi Alin Botaş. Observatori: Gabi Stoicovici şi Aurel Bobu.

The post Verzii lui Macavei ratează în prima parte și contestă faze delicate în a doua, Bogdan Moroșanu ține după pauză punctele la Șag: CS Timișul – ACS Dumbrăvița 1-0 (0-0) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*