Veste de ultimă oră: fără carantină, la Olimpiada japoneză!

Încep să apară și vești îmbucurătoare, pentru fanii Jocurilor Olimpice de la Tokyo – aceștia vor putea urmări de la fața locului toate competițiile, dar nu numai cei din Japonia, cum se anunțase initial, ci din toată lumea! O astfel de decizie a organizatorilor nu poate decât să lumineze fața tuturor fanilor și să le aducă zâmbetele pe buze. Au fost tot felul de discuții contradictorii, unii spuneau că doar localnicii să meargă pe stadioane, alții dădeau ca zvon că numărul spectatorilor va fi limitat, iar ultima știrea vorbea despre obligativitatea vaccinului, pentru toți cei care vor să între în Țara Soarelui Răsare.

Până la urmă, s-a stabilit că străinii care vor să ajungă la Olimpiadă trebuie să prezinte, la intrarea în țară, un test coronavirus negativ, făcut în ultimele 48 de ore. Mai mult, toată lumea trebuie să aibă instalată pe telefon o aplicație adecvată, care permite detectarea rapidă a infecției. ”Cine va îndeplini aceste două criterii, va putea merge la Tokyo, la Olimpiadă, fără să mai fie carantinat, pentru două săptămâni”, a declarat președintele Comitetului de Organizare a Olimpiadei, Toshiro Muto (n.n.foto alăturat).

Este adevărat că nu s-a stabilit numărul maxim de spectatori, pentru fiecare stadion sau sală de sport, și care va fi proporția între localnici și străini, subiectul urmând să intre în discuție peste câteva luni. Până în prezent, au fost vândute 5,5 milioane de bilete, la competiția olimpică, din care 4,5 milioane fiind achiziționate de japonezi.

Referitor la sportivi, aceștia au obligația să facă acele teste antivirus, pentru a putea concura. În plus, vor fi supuși și altor teste suplimentare, la fața locului și la fiecare patru sau cinci zile, indiferent dacă prezintă sau nu simptome ale bolii. În Satul olimpic va fi înființat un centru medical special, responsabil doar de efectuarea testelor COVID-19. Și ne-ntoarcem la sportivi, pentru că organizatorii au cerut comitetelor naționale olimpice să planifice sosirea și plecarea sportivilor proprii, astfel încât aceștia să petreacă cât mai puțin timp în Satul Olimpic. Mai concret, când o probă sportivă va fi încheiată, participanții vor fi nevoiți să părăsească orașul cât mai repede.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*