Vestea pe care TOȚI ȘOFERII o așteptau! Se aplică CHIAR DE AZI! Nu vei mai risca AMENDĂ

Vestea pe care TOȚI ȘOFERII o așteptau! Se aplică CHIAR DE AZI! Nu vei mai risca AMENDĂ

O veste excelentă pentru şoferii din România. Poliţa RCA poate fi prezentată și în format electronic de pe telefon începând de astăzi.

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Potrivit noilor modificări, posesorii de permis pot prezenta documentul în suport de hârtie sau în format electronic.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Astfel, șoferii nu mai au obligativitatea deținerii poliței RCA în formă fizică. Reglementările Normei ASF numărul 20/1017, ce vizează asigurările auto, au fost publicate în Monitorul Oficial pe data de 7 septembrie și intră în vigoare joi, 10 septembrie 2020.

Polița RCA poate fi prezentată în format electronic

Salutări! De astăzi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic. Păstrați-vă telefoanele încărcate!”, a anunțat poliția Română pe facebook.

„Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.

Astfel, conform proiectului de modificare şi completare a normei, aflat în consultare publică pe site-ul autorităţii, conducătorii auto vor putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca şoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie,” se arată într-un comunicat de presă transmis de ASF.

Un amănunt important este faptul că există 13 puncte noi care au fost amplasate pentru a verifica valabilitatea rovinietei, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În total, în întreaga ţară vor fi 106 de puncte fixe de control.

Amenzile pentru şoferii care circulă fără rovinieta sunt cuprinse între 250 și 4.500 de lei. Amenda scade la jumătate în cazul în care este plătită în termen de 15 zile. Contul în care trebuie să plătiţi amenda îl găsiţi pe site-ul ANAF.

După ce aţi achitat amendă, este nevoie să prezentați dovada la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică. Acest lucru se poate face prin e-mail sau fax.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*