Vești bune de la Spital! Doar trei pacienți pozitivi, în ultima săptămână, la Lugoj

Cazurile de infectare cu covid, pentru pacienții care vin la Spitalul Municipal din Lugoj sunt tot mai rare. Lucru îmbucurător, deoarece conducerea intenționează să redea și secția de infecțioase destinației inițiale.
În dimineața zilei de miercuri, 2 iunie, la Spitalul din Lugoj erau internați 13 pacienți cu Covid (zece la secția de Neurologie și trei la Infecțioase).

Dr. Ionuț Cocoș, directorul SML, spune că, dacă trendul actual de descreștere a numărului de cazuri se menține, Secția de Infecțioase va fi redată integral destinației inițiale.

Reamintim că, săptămâna trecută, a fost eliberată și redată destinației inițiale și secția de Pneumologie.

După cum am mai informat, conducerea spitalului a făcut demersuri la Direcția de Sănătate publică și la ministerul de resort pentru reducerea numărului de paturi la ATI, de la opt în prezent, la patru – cinci.

Deocamdată, numărul de paturi ATI la Spitalul din Lugoj (spital suport Covid pacienți pozitivi și suspecți) rămâne ca și până în prezent: opt. În dimineața zilei de miercuri, 2 iunie, la secția ATI erau internați patru pacienți.

”Inițiativa de vaccinare a pacienților care doresc, la cerere, imunizarea cu serul Johnson & Johnson, a avut succes. 20 de pacienți au apelat la această modalitate de vaccinare direct în cadrul spitalului. Noutatea este că și cei care se prezintă la consult în ambulatoriu pot beneficia de vaccin, cu programare prealabilă la medicul curant”, a declarat pentru ”Redeștep­tarea” dr. Ionuț Cocoș.

Inițiativa a fost pusă în practică de săptămâna trecută, iar vaccinul Johnson & Johnson are avantajul că se efectuează într-o singură doză, fără a mai fi nevoie de rapel.

Directorul SML mai informează că, în următoarele două săptămâni, la secțiile de Psihiatrie și Pneumologie vor fi reparate țevile de la dușuri. Reparațiile se fac cu personalul spitalului și finanțarea este din fondurile proprii ale instituției.

Articolul Vești bune de la Spital! Doar trei pacienți pozitivi, în ultima săptămână, la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*