Vești bune de Paște! Prefectul de Timiș a anunțat ridicarea unor restricții pentru Lugoj și reluarea anumitor activități

Lugojenii primesc o vestă bună în prag de Paște în ceea ce privește pandemia cu restricțiile impuse.

Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a anunțat că măsurile de sfârșit de săptămână nu mai sunt valabile din moment ce municipiul a înregistrat o incidență a ratei de infectare în scădere, de sub 3 la mie.

“În urma analizei ratei de incidență Covid 19 din municipiul Lugoj (a scăzut la 2,66/1000 de locuitori astăzi la reevaluarea de 14 zile) și din orașul Buziaș (a scăzut la 2,46/1000 de locuitori, astăzi, la reevaluarea de 14 zile), anunț că, începând cu ziua de miercuri, 28.04.2021, restricțiile de weekend încetează și, totodată, se ridică și alte restricții, fiind reluate anumite activități. Le mulțumesc cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultima perioadă. Efortul și ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Timișoara și în județul Timiș. Este o dovadă în plus că, doar împreună, reușim să depășim această perioadă dificilă. Recomand cetățenilor și operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii Covid 19”, a transmis Zoltan Nemeth.

Principalele modificări aduse de încadrarea municipiului Lugoj pe Anexa 4 – adică pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori sunt următoarele:

  1. Operatorii economici își vor putea desfășura activitatea până la orele 21.00 pe toată durata săptămânii.
  2. Circulația persoanelor va fi permisă până la orele 22.00 fără restricții, pe toată durata săptămânii.
  3. Este permisă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, cu obligația de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.
  4. Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici, de tipul restaurantelor și cafenelelor, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR, fără a depăși 30% din capacitatea maximă.
  5. Se reia activitatea desfășurată în spații închise a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Activitatea sălilor de jocuri este suspendată pe durata stării de alertă, indiferent de rata de incidență. Se deschid astfel agențiile loto, agențiile de pariuri și alte asemenea.
  6. Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  7. Este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

 

Activitățile de la punctele 4, 5, 6 și 7 sunt permise cât timp incidența rămâne mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori conform HG nr. 432/2021.

Vineri, 30 aprilie, la Lugoj se înregistra o rată de infectare de 2,35 la mia de locuitori.

Articolul Vești bune de Paște! Prefectul de Timiș a anunțat ridicarea unor restricții pentru Lugoj și reluarea anumitor activități apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*