Vesti bune de pe autostradă! S-au ridicat restricțiile de tonaj pe lotul III Lugoj – Deva

Restricțiile de tonaj pe lotul III al autostrăzii Lugoj-Deva au fost ridicate. Lotul are 21 km lungime și este situat între Holdea și Ilia. Pe acest tronson s-a putut circula, cu restricții, din ajunul Crăciunului anului trecut.
La solicitarea premierului Ludovic Orban, ministrul transporturilor, Lucian Bode, a trecut în revistă stadiul lucrărilor la autostrada Lugoj – Deva. Discuțiile au avut loc în cadrul ședinței de guven din data de 27 mai.

”Din cei 100 de kilometri, avem 66 km de autostradă pe care se circulă fără restricții, avem 21 km în lotul III, pe care s-a circulat cu restricții de viteză și de tonaj, avem 4 km din lotul II, muzeu în aer liber, finalizați în proporție de 75 %, dar nerecepționați și avem 9 km nerealizați, celebra secțiune a urșilor. Obiectivul nostru este să finalizăm autostrada, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță și fără restricții. Așadar, domnule prim ministru, vă informez că începând de joi, 28 mai 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va ridica temporar restricțiiile de tonaj pe tronsonul III, cei 21 de km dintre Holdea și Ilia”, a spus ministrul Bode.

După numeroase întârzieri, traficul pe acest tronson fusese deschis din 24 decembrie anul trecut, cu restricții de viteză și de tonaj, impuse în baza expertizelor realizate de compania de drumuri și în urma finalizării intervențiilor la podul peste Mureș.
Termenul de depunere a ofertelor pentru cei 9 km din sectorul II este luna septembrie a acestui an, a mai anunțat ministrul Bode.
Autostrada Lugoj – Deva este parte componentă a Coridorului european principal, Constanța – București – Pitești – Sibiu – Nădlac.

Articolul Vesti bune de pe autostradă! S-au ridicat restricțiile de tonaj pe lotul III Lugoj – Deva apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*