Vezi cum a scăpat o șoferiță de amendă după ce a mers cu 111 km/h în localitate

Vezi cum a scăpat o șoferiță cu Audi de amendă după ce a mers cu 111 km/h în localitate

O șoferiță din Constanța, prinsă de radar când circula cu 111 km/h în localitate, a scăpat de amendă după ce a făcut constestație, iar instanța a stabilit că pe înregistrare nu se vede numărul de înmatriculare al autoturismului.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Femeia a fost amendată cu 1305 lei de polițiști și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, după ce a fost prinsă în timp ce circula cu 111 km/h pe raza localității lumina, unde limita de viteză era de doar 50 de km/h, scrie Replica Online.

Însă femeia a cerut anularea sancțiunii, susținând că a respectat viteza legală la intrarea în localitate.

Reprezentanţii IPJ Constanţa au pus la dispoziţia instanței înregistrarea video prin care se vedea viteza de circulație a autovehiculului marca Audi, condus de femeie la data și ora săvârșirii faptei contravenționale, precum și numărul de înmatriculare al autoturismului a cărui viteză a fost înregistrată, astfel cum au fost menționate în procesul-verbal.

Cu toate acestea, instanța a reţinut că din înregistrarea video depusă la dosar nu se poate stabili numărul de înmatriculare al autoturismului, acesta nefiind vizibil în mod clar.

Mai mult decât atât, instanța a reţinut că, în conformitate cu dispozițiile art. 5.2.1 din Norma de Metrologie Legală NML-021-05, legalitatea cinemometrului este valabilă numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuării verificării metrologice. Din buletinul de verificare metrologică BBSC-02.01-3496/23.04.2020, rezultă că, în momentul verificării metrologice, aparatul radar era montat pe autospecială, însă nu se poate determina dacă acesta este autoturismul pe care era montat și la momentul constatării faptei, procesul-verbal neconținând nicio mențiune cu privire la acest aspect.

Instanţa a admis plângerea contravenţională formulată de șoferiță împotriva IPJ Constanţa, şi a anulat procesul verbal de contravenţie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.Autor: Stirileprotv.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*