Vicecăpitanul Melinte recunoaște: „Nouă ne-a prins cel mai rău pandemia” și concluzionează: „Dacă stăm să plângem înseamnă că nu ne dorim promovarea”

UTA a remizat, 1-1, cu Petrolul Ploiești în cel de-al doilea meci disputat în play-offul ligii secunde, după o nouă prestație dezamăgitoare din partea arădenilor. Atacul a fost chiar mai puțin percutant decât în eșecul (3-4) cu Turris, iar apărarea a avut din nou fisurile sale. Spre norocul „roș-albilor” nici prahovenii nu au prins o zi grozavă, cele două formații împărțindu-și – până la urmă – punctele.

Cristian Melinte, integralist în cele două partide disputate de utiști post-pandemie, a tras concluziile: „Și noi ne-am făcut alte calcule în acest play-off. Ne doream șase puncte în primele două etape, dar, din păcate, am strâns doar unul. Trebuie să gândim pozitiv pentru că altă soluție nu avem. Dacă stăm să plângem pentru meciurile ce au trecut înseamnă că nu ne dorim să promovăm. Trebuie să ne gândim ce avem de făcut la Mioveni, să încercăm să luăm trei puncte, vom vedea dacă reușim, dar noi abordăm fiecare meci la victorie.”

Niciuna dintre cele șase formații care se luptă pentru promovare nu a arătat extraordinar odată cu reluarea sezonului, iar motivele sunt explicate și de fundașul UTA-ei: „Toate echipele spun că nu au ritm de joc, dar ne interesează mai mult de noi. Probabil că pauza asta de patru luni nu ne-a prins bine și asta se vede și în joc. Probabil, atâta putem în momentul de față, se pare că nouă ne-a prins pandemia cel mai rău. Ne-a scos din ritm, pentru că în primele două etape înainte de pandemie am arătat foarte bine, am avut ritm de joc și ocazii foarte multe, eram agresivi. În repriza a doua a meciului de astăzi am arătat puțin mai multă agresivitate, sper ca la meciul de la Mioveni să începem din primul minut cum am făcut-o astăzi după pauză”.

După ce Turris a obținut un penalty la Arad în urma unui presupus fault comis de Melinte și astăzi Blănaru a căzut de lângă fundașul utist în suprafața de pedeapsă. Atacantul Petrolului s-a ales cu un avertisment pentru simulare. „La fiecare meci se petrec astfel de faze și noi am cerut penalty-uri. La meciul cu Turris am fost sigur că iau mingea, adversarul a fost puțin mai rapid și l-am atins. Acum s-a văzut și din avion că nu l-am atins. Nu cred că suntem vânați, în aceste două meciuri nu am simțit că arbitrajul este împotriva noastră”, a completat fundașul de 32 de ani al „roș-albilor”.

UTA – Petrolul a fost primul meci din Liga a II-a amânat ca urmare a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 din tabăra prahovenilor. Apoi, derby-ul județean dintre FC Argeș și Mioveni nu s-a mai disputat ieri, iar peste câteva zile și utiștii se vor testa din nou. „În fiecare zi mai apare un caz, vineri facem și noi testul. Sperăm să ieșim cu toții negativi, pentru că și așa nu arătăm foarte bine. Dacă ne-am mai și opri câteva zile din antrenamente sau ne vor mai lipsi jucători, cu siguranță ar fi și mai rău”, a încheiat Melinte, care trebuia să poarte banderola de căpitan după ieșirea de pe teren a lui Cipri Rus. Practic, UTA nu a avut căpitan în repriza a doua și „centralul” Horațiu Feșnic nu a sesizat acest lucru.

Cristi Melinte a bifat 2106 minute oficiale în această ediție de campionat, trecându-și în cont un gol, dar și o reușită în  proprie poartă.

0
0

Articolul Vicecăpitanul Melinte recunoaște: „Nouă ne-a prins cel mai rău pandemia” și concluzionează: „Dacă stăm să plângem înseamnă că nu ne dorim promovarea” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*