Vicepresedintele LPF, Robert Pongracz, despre diferentele dintre VAR si Goal-line technology

Fotbalul romanesc se pregateste sa intre in era tehnologiei. in Liga 1 va fi introdus arbitrajul video (VAR), iar vicepresedintele LPF, Robert Pongracz, a explicat la „Digi Sport Matinal” diferenta dintre acest sistem si Goal-line technology (tehnologia de linia portii).

Goal-line technology este cu totul altceva. Iti trebuie 4 camere la fiecare stadion, la un anumit nivel, puse sus, ca sa poata vedea linia portii. Apoi e un dispozitiv electronic, pe care il are fiecare arbitru, introdus prin softul lor, al celor de la Hawkeye. Nu are nicio legatura cu VAR-

Asistentul video poate lua legatura cu arbitrul in cazul cartonaselor rosii, al offside-urilor, al penalty-urilor„, a spus Pongracz.

Aplicat deja in mai multe competitii importante, arbitrajul video are parte de detractorii sai. si in Romania sunt multi care nu privesc cu ochi buni introducerea tehnologiei in fotbal.

Totusi, oficialul LPF este convins ca implementarea VAR are partile sale pozitive. „Nu o sa eliminam scandalul din fotbal. Dar o sa fie un suport aditional, iar scandalurile si fazele controversate se vor reduce”, a explicat Pongracz.

The post Vicepresedintele LPF, Robert Pongracz, despre diferentele dintre VAR si Goal-line technology appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*