Victoria ce obligă la continuitate

CSM Ploiești – ABC Athletic Constanța 102-90 (48-41)

Bogdan Chitic

Sala: „Olimpia”, Ploiești. Spectatori: 500.
Scorul pe sferturi: 32-17, 16-24, 29-30, 25-19.
CSM Ploiești: Dogaru (4 puncte), Arteni (12, 2×3), Melnic (15, 1×3), Santana (15, 2×3), Burlacu (37, 6×3), Ad. Tudor (13, 3×3), Topologeanu (4), Carabulea (2), Vrabie, C. Dumitru, Crăciun, Manu. Antrenori: Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan.
ABC Athletic Constanța: Ursu (12), Oprean (6), Booth (28), Trandafir (3), Deaconescu (8), Călin (4), D. Mâinea (6), Mihai (9), Liță (6), Unitu (6), Takacs (2). Antrenor: Alexandru Olteanu.
Au arbitrat: Laurențiu Grigoraș (Buzău), Dragoș Barbu (Iași), Liviu Samoilă (Buzău).
Comisar FRB: Valerian Ioan (Târgoviște).

victoria bObligați să câștige pentru a rămâne în plutonul echipelor cu pretenții de calificare la turneul de promovare, ploieștenii s-au comportat ca atare și au realizat unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon, duminică seară, în „Olimpia”. În compania unui adversar care câștigase la o diferență confortabilă jocul tur, asta și pe fondul deciziei staff-ului grupării municipalității de a rula întreg lotul în ultimul sfert, băieții pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan și-au luat revanșa și au pus capăt unei serii de trei înfrângeri consecutive.
Atunci când patru dintre jucătorii pe care-i trimiți pe teren înscriu fiecare câte cel puțin 12 puncte, iar banca de rezerve produce, la rândul său, pagube serioase în defensiva adversă, este foarte greu să ratezi o astfel de partidă. Aceasta a fost, în mare, povestea meciului de duminică, unul în care gazdele s-au văzut conduse pe tabelă preț de doar câteva zeci de secunde, la debut, pentru ca, ulterior, să preia și să nu mai cedeze în niciun moment, până la final, frâiele întâlnirii. Cu Burlacu, Ad. Tudor, Santana și Melnic totalizând 12 coșuri de la mare distanță, cu tânărul Arteni la cea mai bună
prestație din momentul venirii la Ploiești și cu experimentatul Dogaru depunând un efort considerabil la ambele capete ale terenului, CSM Ploiești s-a impus fără mari emoții împotriva unei grupări constănțene din a cărei tabără a ieșit în evidență spectaculosul jucător american Jeremi Booth (28 puncte). A fost victoria care le oferă gazdelor speranțe îndreptățite la o clasare între primele patru echipe, mai ales că programul următoarelor două etape propune două partide pe care Burlacu și compania au șanse mari să le câștige, la Mediaș – împotriva singurei formații fără victorie în „semifinale”, și pe teren propriu, cu CSO Voluntari.

Liga 1, faza semifinală, etapa a VIII-a:
CS Cuza Sport Brăila – CSO Voluntari 80-76
CSU Știința București – CSM Mediaș 92-68
CSM Ploiești – ABC Athletic Constanța 102-90
CN „Aurel Vlaicu” București – CSM Sighetu Marmației (miercuri, 12.04)

Clasament
1. Știința București (7-1) – 15 puncte
2. ABC Athletic Constanța (4-4) – 12 puncte
3. CN „Aurel Vlaicu” București (4-3) – 11 puncte
4. CS Cuza Sport Brăila (5-1) – 11 puncte
5. CSM Ploiești (3-4) – 10 puncte
6. CSO Voluntari (3-4) – 10 puncte
7. CSM Mediaș (0-8) – 8 puncte
8. CSM Sighetu Marmației (2-3) – 7 puncte

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*