Victoria liderului Crișul s-a conturat doar pe final în testul cu „verișorii” de la Pecica! Care sunt concluziile amicalului de azi?

Două dintre echipele arădene din „careul de ași” al Ligii a 3-a (seria a VIII-a) și-au dat întâlnire într-un amical pe terenul „Șega”. Atât Progresul Pecica (locul 4 în C8), cât și Crișul Chișineu Criș (locul 1) veneau după săptămâni de acumulări fizice, echipa lui Dan Stupar chiar în cantonamentul de la Hațeg, din care s-a întors chiar astăzi, înainte de primul fluier al testului cu conjudețeana.

Pecicanii au intrat mai bine în meci, au avut ocazii importante prin Capătă (2) și Diarrassouba, în timp ce în tabăra cealaltă Modan a avut un șut periculos spre buturile lui Zamfir. Apoi, „nouarul” Crișului a ieșit accidentat și în centru a trecut Velici, cel care avea să decidă în mare parte confruntarea.

Cea care a deschis tabela Pecica, dintr-un penalty dat la contactul dintre Nistor și Puie. Acesta din urmă nu a greșit de la 11 metri și Progresul prelua conducerea imediat după pauză. Dar, egalarea nu s-a lăsat prea mult așteptată. Gelu Velici a executat perfect o lovitură liberă de la 21 de metri, Iosub urmărind mingea ce s-a dus la vinclu. Deși au mai fost alte situații de gol, deznodământul s-a scris pe final, mai precis minutele 86 și 87. Velici a făcut dubla după o lovitură de  cap la colțul scurt după centrarea lui Suslak, iar apoi o altă achiziție, Ivan Ciubotariu, a făcut 3-1 din pasa lui Clej.

La Criș a evoluat și Ionuț Busuioc, mijlocaș de bandă testat și de Pecica săptămânile trecute. Totodată, antrenorul „alb-albaștrilor” nu a  putut conta pe Budur, Ciornei și Tambor, iar acum are emoții și pentru Modan, care acuză dureri mari la gleznă. „Chiar dacă nu am fost în situația adversarilor de azi, adică să fim plecați în cantonament, am avut și noi o săptămână grea din punct de vedere fizic. Așadar, nu puteam fi mai proaspeți decât Pecica, o echipă care, după transferurile din această iarnă, este cel puțin la nivelul nostru și al Lipovei, va fi un retur interesant. Altfel, meciul nu-l pot considera încă de verificare, ci de pregătire, iar din acest punct de vedere ne-am atins scopul. Și scorul e bun pentru moral, deși e mai puțin important. Rămânem cu un antrenament bun pe toate palierele, dar și cu o abordare corectă ca și implicare în joc”, ne-a declarat Adrian Abrudean.

De la un lot subțire numeric, Dan Stupar a trecut la o „garnitură” cu două-trei soluții pe fiecare post. Se pare că și cei trei jucători de culoare vor rămâne în „galben-albastru”, ca și timișorenii Popa și mai ales Toboșaru. Cert este că pecicanii au aliniat nu mai puțin de  25 de jucători, în condițiile în care au lipsit din motive medicale Bozian (arbitru de centru la acest amical), Arsene (în recuperare) și Călin. „Eu zic că am făcut un meci bun, chiar am dominat 50-60 de minute jocul și am avut ocazii mai multe și mai clare. Apoi, când pe teren au intrat copiii era clar că va fi greu să ne mai ridicăm la înălțimea Crișului, care – de altfel – ne-a și bătut pe final. Până la urmă, scopul a fost atins, acela de a ieși din cantonament cu un meci împotriva unui adversar bun, respectând sarcinile date pentru acest joc de stafful tehnic. Ne mai bucurăm că antrenorul Dan Stupar începe să aibă tot mai multe variante la dispoziție la nivel de lot, vom fi o nucă tare de tot la primăvară”, susține Cristi Pilan, directorul sportiv al Progresului.

Formații:

Pecica: Barbu (Iosub, Burtic) – Rosenblum (Mogoș), Bilia (Țugulescu), Wild ( Matyuș), Aldan (R. Popa, Bănățan) – A. Iuga (Rădulescu), Diarrassouba (Saizu) – Morar, Hassanne (Simon, Puie), Toboșaru (Smith, Gruia) – Capătă ( Răchită).

Crișul (prima repriză): Zamfir – Pătlăgică, Pavel, Sabău, Siminic – Mihuța, Ciubotariu, Suslak – Busuioc, Modan (35 Teședan), Velici.

Crișul (repriza a doua): Pașcalău – Haloș, Teședan, Nistor, Siminic (70 Suslak) –  Mihuța (Ciubotariu), Cocriș, Susan – Busuioc (70 Moldovan), Velici, Clej.

0
0

Articolul Victoria liderului Crișul s-a conturat doar pe final în testul cu „verișorii” de la Pecica! Care sunt concluziile amicalului de azi? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*