Victorie la lumina… telefoanelor

Petrolul se „încălzeşte” pentru duelurile importante ale toamnei, în care se vede, deja, că duelul pentru promovare nu poate fi „dus” de prea multe echipe, teleormănenele Alexandria şi Turnu Măgurele fiind cele care pot da ceva emoţii în drumul obligatoriu către a doua ligă a ţării.
Până atunci, se adună punctele, pentru prima dată într-un mod lejer, fără mari emoţii, adversara – FC Aninoasa – arătând că nu degeaba nu are niciun punct în acest sezon de Liga a III-a.
Găzarii au avut şi un pic de „vânt favorabil”, centralul Naidin apreciind la „limită” un duel în careul dâmboviţean, în care intervenţia lui Neaga a fost considerată fault, Arnăutu deschizând scorul în min. 17, de la punctul cu var. Puchea, cu o mare disponibilitate tehnică şi destule reuşite ofensive a marcat pentru 2-0, în min. 36, aducând liniştea cu privire la cele trei puncte (min. 36, reluare cu călcâiul, din 16 metri, pe lângă portarul advers, Prisăceanu, ieşit aiurea dintre buturi), partea secundă fiind doar una de „menţinere şi tonus” pentru jocurile săptămânii viitoare. Primul va fi cel din Cupa României, de pe arena „Ilie Oană”, cu Flacăra Moreni – programat marţi, la lumina reflectoarelor de data asta, după ce, joi seară, s-a jucat un pic şi cu ochii la luminile telefoanelor din tribune.
Au urmat alte 45 de minute „liniştite”, cu un gol al căpitanului din acest joc – Prunescu (lovitură de cap, din marginea careului mic, din centrarea lui Puchea, din corner – min. 58), pentru ca apoi Lambru să „închidă” tabela, în min. 90, cu un şut plasat, „stricând” statistica şi ducând scorul peste proporţiile unui succes la scor de neprezentare.

Final plin de experimente

Antrenorul Petrolului – Octavian Grigore – a avut timp să se şi „joace tactic”, pe final de meci, când a introdus în teren jucători în aşa fel încât, la sfârşit, banda dreaptă nu avea un titular clar, ca fundaş, Lambru şi Vintilă… invitându-se reciproc cu privire la cine se apără şi cine atacă. Interesant, toate cele patru schimbări permise de Regulament au fost făcute cu seniori, lucru rar întâlnit la Liga a III-a, unde juniorii sunt cei mai „vulnerabili”. La Grigore, fundaşii Frâncu şi Catană au fost înlocuiţi cu jucători de profil ofensiv, un alt lucru demn de remarcat fiind acela că pentru cei trei jucători de câmp „Under 19” – Şaim, Lambru şi Velisar – ca jucător de câmp, pe bancă, a fost rezervă doar Olaru!

Cu „veteranii” pe margine

Iar situaţia mai sus amintită, în care personalitatea jucătorului pare să fi „învins” anumite reguli în alcătuirea echipei şi lotului, a survenit exact când misiunea antrenorului era, teoretic, mai uşoară. Asta pentru că veteranul echipei – Daniel Chiriţă – este încă în „expectativă”, după episodul „Loja – Domneşti”, iar Claudiu Tudor a rămas în afara lotului din cauza unor probleme la spate.

FC Petrolul Ploiești – FC Aninoasa 4-0 (2-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 2500. Marcatori: Arnăutu (16, penalti), Puchea (37), Prunescu (58), Lambru (90+1)
FC Petrolul: Bolboașă – Catană (80 Ciocâlteu), Prunescu (cpt), Frâncu
(65 N. Popescu), Velisar – Antoche – Lambru, Chindriș, Puchea (74 Păun), Şaim – Arnăutu (78 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
FC Aninoasa: Prisăceanu – Marina, Neaga, Pahonțu, Diță (67 Năstase) – Călinescu (67 Rusu), Dinu, Blas, Grigorescu – Maican (cpt) (59 Codroiu) – Radu
(74 Leotescu). Antrenor: Cristian Bălașa.
Cartonașe galbene: Şaim (38)/ Neaga (16)
Au arbitrat: Marius Naidin (Pitești) – Marian Mihai Ionescu (Suseni) și Lucian Tănase (Pitești)
Observatori: Mugurel Vădan și Victor Radu (ambii din București).
Jucătorul meciului: Jean Prunescu

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*