Victorii clare pentru Dunărea, Imperial WET și CS United în prima etapă a Ligii I la futsal din 2020

Liga I la futsal a programat miercuri, 12 februarie, și joi, 13 februarie, meciurile etapei cu numărul 13, prima din 2020 și penultima din sezonul regular. După ce în weekend și-au făcut încălzirea în Cupa României, obținând calificarea in córpore în sferturile de finală ale competiției, prim-divizionarele au revenit la meciurile de pe prima scenă.

Runda a debutat la Călărași, acolo unde Dunărea, echipă pregătită de Marian Șotârcă, a întâlnit fosta campioană Informatica Timișoara. Tinerii jucători ai grupării bănățene nu au rezistat la Călărași decât o repriză, într-un meci cu trei eliminări, una la gazde, două la oaspeți.

Partida disputată la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” a fost urmărită și de handbaliștii din lotul de cadeți al României, care se află în cantonament la Călărași, perioadă de pregătire ce se va încheia cu două partide amicale în fața Macedoniei de Nord, sâmbătă, de la ora 17:00, și duminică, de la ora 11:00.

După victoria la scor din Cupa României de la Gheorgheni, 10-0 cu AS Inter, campioana Imperial WET Miercurea Ciuc a făcut instrucție și în campionat, 14-0 cu ultima calasată CFF Clujana Cluj. Marcator al unui gol la Gheorgheni, André Luis Sasse, noua achiziție a ciucanilor, a reușit o dublă. Pentru că Sala Polivalentă „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc este de luni bune în renovare, campionii României sunt nevoiți să-și caute în fiecare etapă când sunt gazde săli disponibile. În finalul anului 2019, trupa pregătită de Cosmin Gherman a jucat meciurile de pe teren propriu la Odorheiu Secuiesc. Partida cu CFF Clujana Cluj a fost găzduită de sala de sport a unui gimnaziu din Miercurea Ciuc!

În ultima partidă a etapei 13, la Galați, s-au confruntat CS United și Autobergamo Deva, formații care în urmă cu aproape trei ani, ofereau una dintre cele mai palpitante finale de campionat din istorie. Cu o echipă foarte tânără, Autobergamo Deva nu a avut nicio șansă în fața echipei lui Florin Ignat, ardelenii pierzând la scor. „Un meci fără istoric, pe care l-am dominat de la un capăt la altul. A fost a doua victorie din 2020, după succesul din Cupă de la Iași. Urmează o partidă în deplasare cu CFF Clujana Cluj, în campionat. Va fi repetiția generală înaintea confruntării cu Imperial WET Miercurea Ciuc din sferturile de finală ale Cupei României”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al vicecampioanei CS United Galați.

Liga I, etapa 13
Futsal Club Dunărea Călărași – Informatica Timișoara 4-1 (1-1)
Sala Polivalentă „Ion C. Neagu”, Călărași
Au marcat: Stefan Krstic (10, 26), Alberto Yañez Galan (32), Marian Plugaru (23) / Nastai (15)
Arbitri: Daniel Decă (Brăila), Flavius Ionuț Cojocaru (Galați) – Radu Danielenco (Ploiești)
Observator: Radu Petre (Bucureşti)

Imperial WET Miercurea Ciuc – CFF Clujana Cluj 14-0 (8-0)
Sala de sport a Școlii „Márton Áron”, Miercurea Ciuc
Au marcat: Sasse (6, 20), Prsic (7), Rakic (7), Sávio (9), Tankó (9, 33, 35), Deco Nogueira (16, 26), Hadnagy (17), Fl. Matei (28), Iszlay (37)
Arbitri: Cosmin Cojocea (Popești Leordeni), Liviu Dârjan (Brașov) – Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)
Observator: Marius Mititel (Bucureşti)

CS United Galați – Autobergamo Deva 9-2 (2-0)
Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați
Au marcat: Obadă (5), Tacot (15), Ignat (21, 22), Boșneagă (27, 28), Cireș (36, 39), Burdujel (38) / Toader (22), Burdujel (29 – autogol)
Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Ionuţ Smeu (Brăila) – Andrei Mihălcuț – Iași
Observator: Bogdan Sorescu (Pitești)

– echipa FK Odorheiu Secuiesc a stat în această rundă

Clasament: 1. Imperial WET 30p; 2. United 28p; 3. Dunărea 22p; 4. Informatica 18p; 5. Autobergamo 11p; 6. Odorheiu Secuiesc 6p; 7. Clujana 0p

Etapa 14
Sâmbătă, 15 februarie, ora 12:00
Informatica Timișoara – Imperial WET Miercurea Ciuc
Luni, 17 februarie, 16:00
CFF Clujana Cluj – CS United Galați
Marți, 18 februarie, ora 18:00
Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

– echipa Dunărea Călărași stă în această rundă

Articol de Adi Dobre

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*