U21 la EURO 2021 | Tricolorii au făcut spectacol la ședința foto pentru noul echipament!

Până la finalul fazei grupelor EURO 2021, pe www.frf.ro vei descoperi zilnic, cele mai proaspete informații din cantonamentul tricolorilor.

🗒 23 MARTIE

⏰ 17:00
Olimpiu Moruțan a fost în centrul atenției la ședința foto dedicată noului echipament și activărilor pentru sponsori. Tricolorul și-a arătat calitățile fotbalistice, dar și pe cele de agent de vânzari.

⏰ 15:00
Selecționerul Adrian Mutu și Marius Marin, mijlocașul de la Pisa, au prefațat întâlnirea de mâine seară!

⏰ 13:00
Selecționerul Adrian Mutu a decis ca elevii săi să aibă parte în această dimineață de un antrenament în sala de forță. Cei 23 de jucători au fost împărțiți în trei grupe și au mers pe rând la antrenament. Fiecare grupă a lucrat aproximativ 20 de minute.

⏰ 11:00
Șuturi de la distanță, lovituri libere, execuții spectaculoase. Totul pentru primul duel cu Țările de Jos.

09:00
Programul României la Campionatul European din Ungaria și Slovenia!

🗒 22 MARTIE

21:00
Cu Alex Pașcanu și Radu Drăgușin, România este completă și pe poziții pentru startul în Campionatul European. VIDEO de la ultimul antrenament al zilei!

19:00
Selecționerul Adrian Mutu a avut în această seară toți jucători convocați pentru EURO 2021. Radu Drăgușin și Alex Pașcanu au ajuns la prânz în cantonamentul din Ungaria. Cei doi s-au alăturat colegilor și au fost prezenți la ședința de pregătire din această seară. Pentru că a evoluat ieri pentru echipa de club, Pașcanu nu s-a antrenat alături de colegii lui. A efectuat un antrenament mai ușor, de refacere.

Ceilalți 22 de jucători au lucrat intens cu mingea, iar partea a doua a ședinței de pregătire a fost una tactică. La final, tricolorii și-au reglat ținta cu câteva șuturi de la distanță!

Mâine intrăm în linie dreată pentru debutul la EURO 2021! Hai, România!

17:00
TRICOUL ÎN CARE VOM DEBUTA CU UN SUCCES LA EURO!

15:30
Adrian Petre și Mihai Eșanu sunt încrezători înainte de startul Campionatului European.

15:00

13:00
Selecționerul Adrian Mutu a decis să aibă azi două antrenamente. Primul, cel din această dimineață, a fost unul în mare parte tactic. Mutu și-a așezat elevii în teren, atât în ofensivă, cât și în defensivă, și le-a transmis acestora ce vrea de la ei la partida cu Țările de Jos.

După amiază, urmează o nouă ședință de pregătire. Va fi prima în formulă completă, Pașcanu și Drăgușin sunt așteptați să ajungă în cantonament.

11:00
Miercuri, selecționata de tineret condusă de Adrian Mutu va debuta la EURO 2021. Primul meci va fi cu Țările de Jos, de la ora 22:00, live la TVR1 și Radio România Actualități. Cu toții ne dorim să retrăim bucuria și atmosfera din 2019 de la turneul din Italia! Din păcate nu-i vom avea pe suporterii minunați, dar vă garantăm că vom lupta pentru victorie! Așa că vă invităm, din deplasare, la un concurs!

Intră în contul tău de pe www.peluzatricolora.ro și scrie până miercuri la ora 20:00, care crezi că va fi rezultatul partidei România – Țările de Jos și poți câștiga un tricou al echipei naționale U21 semnat de jucători. 

09:00
Bună dimineața! Momentul debutului la Campionatul European U21 se apropie. HAI ROMÂNIA!

🗒 21 MARTIE

21:00
Încheiem ziua cu un video de la ședința de pregătire din această seară. Ne revedem mâine dimineață.

19:00
Prima ședință de pregătire de la Budapesta s-a încheiat! Selecționerul Adrian Mutu a avut la dispoziție 21 de jucători. Spre deosebire de antrenamentul de sâmbătă seara, au mai fost prezenți Mihai Eșanu și Marius Marin. Primul s-a alăturat lotului la Buftea, azi-noapte, iar Marin a venit direct în capitala Ungariei. Mâine sunt așteptați să ajungă Alex Pașcanu și Radu Drăgușin.

Antrenamentul a durat aproximativ 70 de minute și a fost unul în care s-a lucrat intens cu mingea. Temperatura nu a fost cea mai bună pentru fotbal, deși termometrele au arătat 4 grade Celsius, a bătut vântul, și frigul s-a simțit mult mai puternic. Ba mai mult, pe durata ședinței de pregătire tricolorii au avut parte și de câțiva fulgi de zăpadă.

17:00
Terenul de antrenament este gata și îi așteaptă pe tricolori pentru prima ședință de pregătire din Ungaria. În perioada Campionatului European, ședințele de pregătire se vor desfășura în Complexul Sportiv Bánka Kristóf Sportközpont, situat la aproximativ 13 kilometri de hotel.

Singurul antrenament ce nu va avea loc aici este cel oficial din 23 martie, premergător meciului de debut, cel cu Țările de Jos. Având în vedere că România va disputa toate cele 3 partide pe Stadionul Új Bozsik, pentru a proteja suprafața de joc a acestuia, va efectua un singur antrenament oficial aici. Stadionul este nou și va fi inaugurat cu ocazia Campionatului European.

15:00
Darius Olaru traversează o formă excelentă la echipa de club. În acest sezon de Liga 1 a reușit să înscrie 6 goluri și a venit motivat pentru performanță și la echipa națională.

13:00
Tricolorii au ajuns la Budapesta cu un zbor charter și după-amiază vor avea primul antrenament pe pământ unguresc!

11:00

09:00
A venit ziua în care tricolorii U21 pleacă din nou la EURO. Nu sunt aceeași ca în urmă cu doi ani, când am jucat semifinale, generația s-a schimbat, dar sunt și acum, ca și atunci, cele mai bune tinere talente ale fotbalului românesc. Iar în fruntea lor este Adrian Mutu, idolul atâtor generații, fotbalistul care ne-a făcut fericiți de atâtea ori. Azi, Mutu își începe o nouă aventură la un Campionat European, după cele din 2000 și 2008. De data asta, nu mai e pe teren, e pe bancă, dar și acum, ca și atunci, are aceeași dorință de performanță.

Adi Mutu, internațional român, golgheter… azi, antrenor. Pentru toate clipele frumoase pe care ni le-a dăruit, pentru toate momentele în care am strigat: “Goool, Mutu”, pentru faptul că azi iubim fotbalul și datorită lui, trebuie să credem în el și în băieții lui. Și când vor păși pe teren, să fim alături de ei și să Luptăm Împreună! Pentru că asta e România U21, o mare familie!

Mesajul lui Adrian Mutu pentru elevii săi înainte de plecarea la Campionatul European

“Știu că veniți din momente diferite, unii sunteți euforici, dați goluri la echipele de club, alții, mai puțin, nu aveți victorii sau nu prea jucați. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive și negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îți dă multă responsabilitate și importanță. Veți vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim. Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanță și trofee. Când cineva te măsoară cine ești se uita la statistică și la trofee. Dacă nu le ai, ești doar un jucător care joacă fotbal. Așa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult.

Cu cât aveți mai multe rezultate, cu atât pretențiile cresc și trebuie să muncești mai mult. Lăsați totul deoparte, concentrați-vă pentru că a ieși din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță și a ne simți împliniți că suntem acolo. Gândiți-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care ați jucat, ambiția… La Euro toate meciurile sunt așa. Primul, cu Țările de Jos, și până în finală, toate meciurile sunt așa. Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteți buni, dar și ei sunt buni. Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu știu că sunteți în stare să arătați că sunteți cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veți vedea ce importanță vă va da acest turneu final ca fotbaliști, pe viitor.

Concentrați-vă, adunați-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentrați și sunteți atenți. Și nu uitați că sunteți cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, și a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieșit de acolo. Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă! Mai aveți puțin până veți juca la turneul final. Lăsați tot, uitați de echipele de club, aici sunteți la echipa națională a României, e altceva, e mult peste!”

🗒 20 MARTIE

22:00
Încheiem ziua cu o veste bună! Au sosit rezultatele testelor Covid-19 efectuate în această dimineață și toate rezultatele sunt negative!

Plecarea în Ungaria e programată mâine dimineață, decolarea urmând a avea loc la ora 10:00, de pe aeroportul Otopeni.

19:00
Tricolorii s-au antrenat pentru ultima oară la Centru Național de Fotbal Buftea. Mâine este programată plecarea spre Budapesta!

17:00
Tricolorii au efectuat în această după-amiază ultima ședință de pregătire înainte de turneul final! Selecționerul Adrian Mutu a avut la dispoziție 15 jucători: Vlad, Aioani, Haruț, Vlădoiu, Chindriș, Ciobotariu, Boboc, Opruț, Dulca, Itu, Oaidă, Mățan, Cîmpanu, Ciobanu și Ganea. În cantonament au mai ajuns: Olaru, Moruțan și Popescu, însă toți trei au efectuat un antrenament diferit, de refacere, având în vedere că aseară au evoluat mai mult de 60 de minute în partida FCSB – CFR Cluj.

Ședința de pregătire a durat aproximativ 70 de minute, lucrându-se în general tactic. Aceasta fiind prima ședință de pregătire la care Adrian Mutu a avut la dispoziție un număr de jucători suficient pentru a alcătui o echipă de fotbal.

16:00
Distracție la ședința foto din această dimineață. Tricolorii și-au primit ținuta Viggo pentru EURO 2021 și au îmbinat utilul cu plăcutul.

Câțiva dintre jucători au jonglat cu mingea îmbrăcați în costumele pe care le vor purta la acțiunile oficiale de la Campionatului European. Mai multe detalii AICI.

15:00

13:00
Denis Ciobotariu a acceptat provocarea Pambac și a răspuns la 10 întrebări venite din partea suporterilor echipei naționale! Cea mai interesantă întrebare, aleasă de Ciobotariu, a fost premiată cu un tricoul al României cu autograful lui Denis.

11:00

09:00
Bună dimineața! Astăzi începem ziua cu un interviu dat de Andrei Chindriș, un fotbalist atipic! Fundașul tricolorilor ne dezvăluie câteva detalii din viața lui și din atmosfera de la lotul echipei de tineret.

🗒 19 MARTIE

23:00
Din păcate, situația lui Valentin Costache, jucătorul lui CFR Cluj, nu s-a ameliorat. Fotbalistul care a marcat golul decisiv de calificare la EURO a acuzat probleme medicale încă de la convocare, dar s-a sperat că starea lui de sănătate îi va permite să participe la Campionatul European.

Având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat și faptul că duminică dimineață tricolorii U21 vor pleca în Ungaria, selecționerul Adrian Mutu a decis în această seară să îl înlocuiască pe Costache cu  Adrian Petre, atacantul de la UTA.

Petre se află la a doua prezență la Campionatul European, după ce a fost și în 2019, în Italia și San Marino. El a și marcat un gol, în primul meci, cu Croația, când a închis tabela. Astfel, numărul fotbaliștilor care sunt acum în lot și au fost și la ediția precedentă a ajuns la șase: Andrei Vlad, Radu Boboc, Alex Pașcanu, Darius Olaru, Andrei Ciobanu și Adrian Petre.

Staff-ul României U21 și colegii de la lotul național îi urează sănătate lui Valentin Costache și îi promit că vor disputa fiecare meci de la EURO și pentru el!

21:00
Antrenament cu final neașteptat pentru tricolori, care au avut parte de o ploaie înghețată!

19:00
Ședința de pregătire din această după-amiaza a început pe o vreme frumoasă, 10 grade și soare. După o serie de exerciții de încălzire, tricolorii au lucrat cu mingea, alături de selecționerul Adrian Mutu.

Antrenamentul s-a încheiat după 60 de minute, cu un joc la care a participat și Mutu. Elevii săi și-au luat revanșa astăzi și s-au impus la miuță, după ce ieri selecționerul a câștigat duelul de la tenis cu piciorul.

Pe parcursul antrenamentului, vremea s-a schimbat, jucătorii având parte de o ploaie înghețată.

17:00
George Ganea ne dezvăluie ce sfaturi a primit de la tatăl său înainte de a veni la lot, dar și de ce ar trebui să se teamă adversarii de România. Totul în interviul VIDEO de mai jos.

15:00
Campioana din 2006 și 2007 a defilat în preliminariile pentru Euro 2021. Într-o grupă cu Portugalia, Norvegia, Belarus, Cipru și Gibraltar, a obținut 9 victorii din 10 și a înscris 46 de goluri.

ȚĂRILE DE JOS

Portari: Justin Bijlow (Feyenoord), Kjell Scherpen (Ajax), Maarten Paes (FC Utrecht);
Fundași: Sven Botman (LOSC Lille), Perr Schuurs (Ajax), Jurrien Timber (Ajax), Jordan Teze (PSV Eindhoven), Danilho Doekhi (Vitesse), Mitchel Bakker (PSG), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC);
Mijlocași: Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Ludovit Reis (VfL Osnabrück) Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Dani de Wit (AZ Alkmaar);
Atacanți: Noa Lang (Club Brugge), Justin Kluivert (RB Leipzig), Cody Gakpo (PSV Eindhoven), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Myron Boadu (AZ Alkmaar), Brian Brobbey (Ajax);
Selecționer: Erwin van de Looi

 • Sven Botman este cel mai bine cotat jucător al Țărilor de Jos. Fundașul de 21 de ani este un produs al academiei Ajax, dar nu a apucat să debuteze la seniori. Lille l-a cumpărat direct de la Ajax U21 pentru 8 milioane de euro în iulie 2020 și a bifat deja 38 de meciuri pentru francezi.
 • Justin Kluivert este cel mai sonor nume din selecționata condusă de Erwin van de Looi. Fiul lui Patrick Kluivert este tot un produs al academiei Ajax, a fost cumpărat de AS Roma în 2018 și împrumutat doi ani mai târziu la RB Leipzig.
ROMÂNIA – ȚĂRILE DE JOS – 24 martie, 22:00

13:00

11:00
Tricolorii lui Adrian Mutu se vor duela la EURO cu fotbaliști de top din Europa. Conform site-ului transfermarkt.de, unsprezecele ideal în ceea ce privește cota de piață a jucătorilor valoreaza 374 de milioane de euro.

Cel mai valoros fotbalist convocat pentru EURO 2021 este francezul Eduardo Camavinga (foto), cotat la 60 de milioane de euro. Pe podium se mai află Jules Kounde, tot francez, și englezul Mason Greenwood, amândoi cu o valoare de piață de 50 de milioane de euro.

ECHIPA CELOR MAI VALOROȘI JUCĂTORI DE LA EURO

Ramsdale (ENG/Sheffield U – 16M) – Aarons (ENG/Norwich – 20M), Kounde (FRA/Sevilla – 50M),  Konate (FRA/Leipzig – 35M), Sessegnon (ENG/Hoffenheim – 20M) – Tonali (ITA/Milan – 32M), Trincao (POR/Barcelona – 25M), Camavinga (FRA/Rennes – 60M) – Greenwood (ENG/Man United – 50M), R. Leao (POR/Milan – 28M), Diaby (FRA/Leverkusen – 38M)

REZERVE: Lafont (FRA/Nantes), Meslier (FRA/Leeds), Baku (GER/Wolfsburg), Botman (NED/Lille), Fofana (FRA/Leicester), Maouassa (FRA/Rennes), Kamara (FRA/Marseille), Cucurella (ESP/ Getafe), Puig (ESP/Barcelona), Ikone (FRA/Lille), Moukoko (GER/Dortmund), Hudson-Odoi (ENG/Chelsea)

În ceea ce privește selecționata noastră, cei 23 de fotbaliști convocați de seleționerul Adrian Mutu valorează în total 17,35 de milioane, iar cel mai bine cotat este Darius Olaru de la FCSB, la 2 milioane de euro.

“N-am văzut până acum un sac de bani care să înscrie un gol!”
Johan Cruyff

Hai, România! 😉

09:00
Bună dimineața! Deschidem a patra zi din cantonamentul naționalei de tineret cu un interviu sincer cu tricolorul Alexandru Cîmpanu.

🗒 18 MARTIE

21:00
Selecționerul i-a provocat pe tricolori la un tenis cu piciorul, dar nu i-a menajat deloc. Adrian Mutu și-a condus echipa spre o victorie clară!

19:00
Marian Aioani este încrezător înaintea Campionatului European din Ungaria și Slovenia. Vrea să dedice fiecare victorie suporterilor care nu pot veni să-i susțină din tribune, așa cum au făcut-o la EURO 2019 din Italia.

17:00
În această după amiază, jucătorii au ieșit la o mișcare pe terenul de antrenament. Aceștia au acceptat provocarea selecționerului și au jucat o partidă de tenis cu piciorul. Echipa 1 a fost formată din Adrian Mutu, antrenorul de portari Eugen Anghel, Marco Dulca și Marian Aioani. De partea cealaltă s-au aflat Andrei Ciobanu, George Ganea, Alex Mățan și Radu Boboc. Scorul? Tot ce putem spune este că echipa selecționerului s-a impus cu un rezultat ce i-ar fi asigurat clar calificarea din primul tur în cazul în care s-ar fi disputat și manșa secundă. 🤫

Distracția a durat mai puțin de o oră. Nu au participat Alex Cîmpanu și Ștefan Vlădoiu care au avut un program separat de pregătire.

Revenim și cu un video!

15:00
Selecționerul Stefan Kuntz a convocat pentru Campionatul European U21 din Ungaria și Slovenia un lot care valorează o sută de milioane de euro.

GERMANIA

Portari: Finn Dahmen (FSV Mainz 05), Lennart Grill (Bayer 04 Leverkusen), Markus Schubert (Eintracht Frankfurt);
Fundași: Stephan Ambrosius (Hamburger SV), Ridle Baku (VfL Wolfsburg), Ismail Jacob (FC Köln), Maxim Leitsch (VfL Bochum), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), Davind Raum (SpVgg Greuther Fürth), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Malick Thiaw (FC Schalke 04), Josha Vagnoman (Hamburger SV);
Mijlocași: Niklas Dorsch (KAA Gent), Vitaly Janelt (Brentford FC), Mateo Klimowicz (VfB Stuttgart), Arne Maier (Arminia Bielefeld), Salih Ozcan (FC Köln), Anton Stach (SpVgg Greuther Fürth);
Atacanți: Luke Nmecha (RSC Anderlecht), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Jonathan Burkardt (FSV Mainz 05), Florian Kruger (Erzgebirge Aue), Mergim Berisha (Red Bull Salzburg);
Selecționer: Stefan Kuntz.

 • Youssoufa Moukoko (foto) este la 16 ani un recordman: cel mai tânăr debutant și marcator al Bundesligii și cel mai tânăr jucător din Liga Campionilor. Legitimat la Borussia Dortmund, pentru care a și înscris 3 goluri în acest sezon de Bundesliga, Youssoufa Moukoko este cotat la zece milioane de euro.
 • Ridle Baku este cel mai bine cotat jucător al nemților. Fundașul de 22 de ani valorează 17 milioane de euro și este titular la Wolfsburg. La sfârșitul anului trecut a fost chemat de Joachim Low la selecționata de seniori, pentru care a jucat titular în meciul amical cu Cehia.
 • Lukas Nmecha este golgheterul nemților, cu 7 goluri înscrise în campania de calificare pentru EURO 2021. Jucătorul crescut de Manchester City a fost și la turneul european U21 din Italia, iar acum este împrumutat de englezi la Anderlecht.
  GERMANIA – ROMÂNIA – 30 martie, 19:00

13:00
Lotul naționalei U21 din cantonamentul de la Buftea s-a mărit ieri, iar în această dimineață, selecționerul Adrian Mutu a avut la dispoziție 8 jucători. Totuși, Ciobanu, Ganea și Vlădoiu au efectuat exerciții de refacere, aceștia evoluând ieri pentru echipele lor de club.

Adrian Mutu a lucrat cu ceilalți cinci jucători, Boboc, Dulca, Mățan, Cîmpanu și Aioani, comandând chiar și câteva exerciții tactice.

11:00
Campionatul European Under 21 din Ungaria și Slovenia se va disputa cu aceeași minge care va fi folosită și pentru EURO 2020. Designul său prezintă linii îndrăznețe, negre, simbolizând estomparea limitelor și trecerea frontierelor, reflectând noul format transcontinental al competiției.

Tricolorii se pregătesc deja în cantonamentul de la Buftea cu mingea turneului final, încercând să îi descopere secretele astfel încât să găsească mai ușor drumul spre poarta adversă.

Așa să fie! Hai, România!

09:00
Deschidem ziua cu un rezumat VIDEO de la antrenamentul de ieri, la care au participat Dulca, Mățan și Boboc.

🗒 17 MARTIE

21:00
Selecționerul Adrian Mutu a condus în această seară o nouă ședința de pregătire din cantonamentul premergător turneului final. Față de ziua precedentă, când au participat Dulca și Mățan, azi s-a alăturat celor doi și Radu Boboc.

Antrenamentul a constat în două părți, una la interior, unde jucătorii au efectuat exerciții de mobilitate, și una pe gazon, unde selecționerul i-a urmărit lucrând cu mingea, executând mai multe exerciții de pasare.

La finalul ședinței de pregătire au ajuns în cantonament și craiovenii Alex Cîmpanu și Ștefan Vlădoiu. De asemenea, în această seară, Marian Aioani, Andrei Ciobanu și George Ganea urmează să se alăture și ei colegilor lor. Toți trei au evoluat în partida FC Viitorul – Chindia Târgoviște. Astfel, la antrenamentul de mâine dimineață, Mutu va avea la dispoziție 8 dintre tricolori

19:00
Marco Dulca a ratat șansa de a reprezenta România la Campionatul European U21 din 2019, după ce a suferit o accidentare. Acum, la Euro 2021, Marco are o motivație în plus de a face performață cu naționala de tineret. Cel mai mare fan al lui este chiar tatăl său, Cristi Dulca, cel care îi oferă și cea mai mare încredere.

17:00
După ce ieri a avut la dispoziție doar doi jucători, azi Adrian Mutu i-a primit la Centrul Național de Fotbal de la Buftea pe Radu Boboc, Alex Cîmpanu și Ștefan Vlădoiu. Vor mai ajunge în cantonament, în această seară, Marian Aioani, Andrei Ciobanu și George Ganea.

15:00
Lotul Ungariei pentru Campionatul European U21 este cotat la 7 milioane de euro. Selecționerul Zoltán Gera a fost obligat să facă modificări după ce Szabolcs Schön, Zsombor Nagy și Zoltán Szilágyi au fost depistați pozitiv pentru COVID-19.

UNGARIA

Portari: Patrik Demjén (ZTE), Balázs Bese (Budafok), Péter Kovács (Budaörs);
Fundași: Bendegúz Bolla (MOL Fehérvár), András Huszti (Budafoki MTE), Botond Balogh (Parma), Benedek Varju (MTK Budapest), Attila Mocsi (Haladás), Tamás Olivér (Paks)
László Deutsch (Puskás Akadémia);
Mijlocași: András Csonka (Budafok MTE), Mihály Kata (MTK Budapest), Norbert Szendrei (Budapest Honvéd), Kristóf Hinora (Vasas), Szabolcs Mezei (MTK Budapest), Martin Palincsár (MTK Budapest);
Atacanți: Tamás Kiss (Puskás Akadémia), Pál Dárdai (MOL Fehérvár), Márk Kovácsréti (Kisvárda), Alen Skribek (Budafok), Adrian Szőke (Heracles), Donát Bárány (DVSC), Dániel Zsóri (Budafoki MTE).
Selecționer: Zoltán Gera.

 • Botond Balogh este cel mai bine cotat jucător din lotul Ungariei. Fundașul de 18 ani este coleg cu Valentin Mihăilă și Dennis Man la clubul italian Parma.
 • Dániel Zsóri (foto) este născut la Oradea, mijlocașul celor de la Budafoki are dublă cetațenie, română și maghiară, și a câștigat în 2019 premiul FIFA Puskás, acordat fotbalistului care a marcat cel mai frumos gol al sezonului precedent.
 • Pál (Palkó) Dárdai este fiul lui Pál Dárdai, fost internațional maghiar și legendă a clubului nemțesc Hertha Berlin, pentru care a jucat în perioada 1997-2011. În anul în care tatăl s-a retras din activitate, Pál (Palkó) Dárdai și-a început cariera de junior tot la Hertha. Mijlocașul de 21 de ani a ajuns între timp la Fehérvár, iar tatăl său s-a întors la Hertha ca antrenor principal.
UNGARIA – ROMÂNIA – 27 martie, 19:00

13:00
România va disputa toate cele 3 partide pe Stadionul Új Bozsik din capitala Ungariei. Arena este nouă și va fi inaugurată cu ocazia Campionatului European.

Cu o capacitate de 8.200 de locuri, stadionul va fi ulterior casa lui Honved Budapesta. Poartă numele lui József Bozsik, fost international maghiar cu 101 selecții la prima reprezentativă și 11 goluri marcate. Acesta a jucat în cariera sa doar la Honved Budapesta, între 1943 și 1962, adunând 477 de partide.

11:00
În perioada 12-14 martie, suporterii echipei naționale au fost invitați să propună în Peluza Tricoloră sloganul României Under 21 la turneul final.

Ulterior, pe pagina de Facebook a Echipei Naționale patru dintre acestea au fost votate de fanii tricolori, iar sloganul câştigător este: “Sub același tricolor, până la capăt ÎMPREUNĂ”. Acesta îi aparține lui Popescu Gabriela Alexandra, desemnată, aşa cum am anunţat la start, autoarea ”Mesajului lunii martie” pe www.peluzatricolora.ro.

Sloganul se va afla în tribună, la fiecare meci al tricolorilor de la EURO 2021, imprimat pe un tricou mare al Echipei Naționale, ce va reprezenta fiecare suporter al echipei naționale.

Pe lângă punctele primite în clasamentul ”Suporterii anului”, Gabriela va primi și un voucher în valoare de 1000 RON pe magazin.frf.ro. Autorii celorlalte 3 sloganuri finaliste vor primi și ei câte un punct pe www.peluzatricolora.ro.

09:00
Deși UEFA a amânat cât mai mult momentul deciziei finale, sperând că partidele se vor putea disputa cu un procent din capacitatea stadioanelor ocupat de spectatori, acest lucru nu va fi posibil.

Ținând cont de restricțiile impuse de autoritățile din Ungaria și Slovenia din cauza contextului pandemic, spectatorii nu vor fi prezenți în tribune la partidele din faza grupelor. O decizie în ceea ce privește fazele superioare, programate să se dispute în perioada 31 mai – 6 iunie, va fi luată ulterior.

Dar asta nu ne va opri să Luptăm Împreună! România va juca fără spectatori, dar nu fără suporteri! Hai, România!

🗒 16 MARTIE

21:00
În lotul convocat de Adrian Mutu pentru Campionatul European din Ungaria și Slovenia se regăsesc cinci jucători care au fost prezenți și în 2019, în Italia și San Marino, când România U21 a ajuns în semifinale.

Andrei Vlad, Radu Boboc, Alexandru Pașcanu, Darius Olaru și Andrei Ciobanu (foto) sunt cei care au făcut parte din lot acum doi ani. Vlad nu a prins niciun minut, iar Boboc a fost integralist cu Franța. Pașcanu a fost titular în trei partide, Croația, Anglia și Germania, integralist în primele două și eliminat în minutele de prelungiri în semifinala cu nemții, când și Ciobanu a prins 21 de minute. Nu în ultimul rând, Olaru a bifat 6 minute împotriva Croației și 72 cu Franța, din postura de titular.

Din actualul lot convocat, Radu Drăgușin, Alexandru Cîmpanu și Octavian Popescu vor avea drept de joc și la viitorul Campionatul European pe care România îl va găzdui alături de Georgia.

19:00
În cantonamentul selecționatei U21 a ajuns și Marco Dulca. Astfel, în această după-amiază, selecționerul Adrian Mutu a organizat o ședință de pregătire cu el și cu Alex Mățan.

Desfășurat pe o ploaie ușoară, antrenamentul a durat aproximativ 50 de minute, timp în care, după exercițiile de încălzire, s-a lucrat intens cu mingea.

Mâine sunt așteptați în cantonament încă 6 jucători: Vlădoiu, Cîmpanu, Aioani, Ciobanu, Ganea și Boboc.

17:00
La 21 ani, Alexandru Mățan și-a propulsat cariera spre continentul nord-american, după transferul la campioana din MLS, Columbus Crew. Mijlocașul român mai are însă o misiune de îndeplinit până la plecarea spre Statele Unite ale Americii: să realizeze o performanță de neuitat cu națioanala României U21 la Campionatul European din Ungaria și Slovenia.

Care este cel mai dificil adversar din grupa României la EURO 2021, ce reprezintă pentru tricolori meciul cu Germania și cât de greu va fi fără suporteri în tribune, toate într-un interviu VIDEO de mai jos!

15:00
Cei 23 de jucători convocați de selecționerul Adrian Mutu pentru Campionatul European și-au ales numerele de pe tricou.

1.Andrei Vlad ◊ 2. Radu Boboc ◊ 3. Raul Opruț ◊ 4. Alexandru Pașcanu ◊ 5. Radu Drăgușin ◊ 6. Marco Dulca ◊ 7. Alexandru Cîmpanu ◊ 8. Marius Marin ◊ 9. George Ganea ◊ 10. Olimpiu Moruțan ◊ 11. Andrei Ciobanu ◊ 12. Marian Aioani ◊ 13. Denis Ciobotariu ◊ 14. Răzvan Oaidă ◊ 15. Andrei Chindriș ◊ 16. Denis Haruț ◊ 17. Octavian Popescu ◊ 18. Cătălin Itu ◊ 19. Ștefan Vlădoiu ◊ 20. Alexandru Mățan ◊ 21. Valentin Costache ◊ 22. Darius Olaru ◊ 23. Mihai Eșanu

13:00
Proaspăt transferat în Statele Unite ale Americii, Alex Mățan este primul jucător care s-a prezentat sub comanda lui Adrian Mutu.

Având în vedere că la momentul în care convocările pentru jucătorii din străinătate au fost trimise, conform regulilor UEFA, transferul său la Columbus Crew nu fusese oficializat, convocarea pentru Mățan nu a fost trimisă clubului american.

Totuși, staff-ul echipei naționale U21 a discutat cu oficialii clubului din Statele Unite și au obținut acordul acestora de a-l lăsa pe Alex să evolueze la Campionatul European. Astfel, mijlocașul s-a prezentat în cantonament, fiind primul tricolor care a ajuns la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

În această dimineață, Alex a și efectuat o ședință de pregătire sub îndrumarea preparatorului fizic Vlad Nicoară.

11:00
Convocat în premieră la echipa naționala Under 21, dinamovistul Mihai Eșanu a explicat ce a simțit când a aflat că va fi prezent la EURO 2021.

Mihai Alexandru Esanu in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Viitorul Constanta, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, vineri 26 februarie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

“Este cea mai impotantă realizare din viața mea și mă bucur foarte mult. Dacă stau să mă gândesc, în urmă cu doi ani nu știam dacă voi mai putea să merg vreodată și a urmat o perioadă foarte grea, dar am muncit mult și vreau să mulțumesc familiei, prietenilor, antrenorilor cu care am lucrat și celor care au fost alături de mine, pentru că numai eu și ei știm prin ce am trecut. Știu ce înseamnă lucrul acesta, e cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla. Eram în drum spre antrenament, am primit ceva de la un delegat al clubului. Nici nu știam să citesc hârtia, că nu am mai primit niciodată așa ceva. L-am sunat: ce-i asta? Mi-a zis că sunt la lot. Eram așa…nu știam ce să cred. Până când n-am văzut pe site-ul FRF, nu am crezut. Niște sentimente… Sincer, nu mi-au dat lacrimile, pentru că eram în vestiar și nu voiam să mă vadă băieții, dar dacă nu eram, sigur că îmi dădeau lacrimile. E ceva incredibil, e ca un vis pentru mine”, a declarat Eșanu la finalul partidei Dinamo – FC Argeș 1-2.

09:00
Chiar dacă nu ne putem întâlni în Ungaria, mergem la EURO U21 împreună, jucători și suporteri. Aici, pe Facebook, Twitter, Instagram și Youtube FRF TV vei putea participa la concursuri cu premii, vei avea acces la imagini inedite din culisele echipei naționale, vei urmări interviuri exclusive și materiale video spectaculoase.

Ca și în 2019, vom trăi împreună aventura României la turneul final și vom LUPTA ÎMPREUNĂ pentru a scrie încă o pagină de istorie!

Hai, România!

Cei 23 de jucători convocați de selecționerul Adrian Mutu pentru EURO 2021

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

Lista adițională: Mihai Popa (Astra Giurgiu), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Adrian Șut (FCSB), Gabriel Simion (FCSB), Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia), Denis Drăguș (Crotone/Italia), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Adrian Petre (UTA Arad), Nicolae Carnat (CFR Cluj), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

Lotul poate suferi modificări din motive medicale până înainte de prima partidă de la turneul final.

Reunirea tricolorilor este programată începând cu data de 16 martie 2021, în funcție de meciurile pe care le au jucătorii la echipele lor de club. Tricolorii vor face deplasarea în Budapesta pe 21 martie, cu o cursă charter și se vor caza la Hotelul Marriott din capitala Ungariei, un stabiliment de 5 stele situat pe malul Dunării, aproape de centrul orașului.

Grupele EURO 2021

 • Grupa A: Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Țările de Jos
 • Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia
 • Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca
 • Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai și 6 iunie 2021 . Iată programul tricolorilor:

 • 24 martie, 22:00: România – Țările de Jos
 • 27 martie, 19:00: Ungaria – România
 • 30 martie, 19:00: Germania – România

Fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai și 6 iunie 2021! Partidele vor fi în direct la TVR 1 și Radio România Actualități.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*