[VIDEO] Pericolul nu a trecut! Ministrul Marcel Vela se teme încă de o viitură, care poate crea probleme Lugojului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, însoţit de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Leonard Achiriloaei, de directorul general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, Ervin Molnar şi de către inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan-Paul Iamandi, este prezent la Lugoj pentru a verifica şi dispune măsuri necesare pentru protecţia populaţiei şi limitarea efectelor negative ale fenomenelor hidrologice.
Însoțit de jurnaliști și oficialități județene și locale, demnitarul inspectează zona Pohalma, de la ieșirea din Lugoj înspre Jabăr, unde s-a creat o breșă într-un dig.

Înainte de a pleca acolo, ministrul a spus că pericolul inundațiilor nu a trecut, însă se încearcă ținerea lor sub control.

”Am văzut ce s-a întâmplat în aval de Lugoj, unde digul râului Timiș a cedat într-o zonă agricolă. Am constatat că nu e un pericol foarte mare, deoarece Timișul se deversează într-o zonă agricolă, care nu afectează localități sau alte lucruri care pot crea pagube mare. Cota de atenție se îndreaptă spre o situație mai sigură, dar în același timp suntem încă foarte vigilenți, pentru că în amonte este încă o avertizare de cod roșu de ploi și trebuie gestionată cu foarte mare înțelepciune ce se întâmplă acolo. Nu avem victime nici în Timiș, nici în Caraș. Sperăm ca vremea să se îndrepte. Deocamdată putem spune că viitura s-a stabilizat și nu vreau să induc o stare de mulțumire sau relaxare în rândul angajaților Ministerului de Interne. Toți suntem la datorie și rămânem pe baricade”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul a mai spus că proprietarii de terenuri care au suferit pagube vor fi despăgubiți și le-a mulțumit pompierilor din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Dolj, Olt, Mehedinți și Teleorman, pentru ajutorul pe care îl acordă colegilor din județele Timiș și Caraș Severin.

Articolul [VIDEO] Pericolul nu a trecut! Ministrul Marcel Vela se teme încă de o viitură, care poate crea probleme Lugojului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*