VIDEO. Rusul Mamistov, urmat pe podium de francezi, câștigă în Africa de Sud mondialul de acrobație aeriană

Rusul Mikhail Mamistov a câștigat pentru a treia oară titlul mondial în acrobația aeriană, adjudecându-și cea de-a 29-a ediție a FAI World Aerobatic Championships, derulată timp de o săptămână în Africa de Sud, la Malelane.

Mamistov, care învăța să zboare în 1983, a fost urmat de podium de francezii Francois Rallet și Olivier Masurel, tot un francez, Alexandre Orlowski, clasându-se al patrulea, cu mențiunea că primii trei au pilotat aparate Extra 330SC. Competiția a reunit 36 de piloți din 11 țări, noul campion reeditând triumfurile sale din 2001 și 2011, cu mențiunea că în palmares deține și 5 titluri continentale, adjudecate între 2004 și 2016.

Pe echipe, francezii au cucerit medaliile de aur, urmați de ruși și cei din SUA, în vreme ce în concursul de o zi Freestyle World Championships a învins Rob Holland, din Statele Unite ale Americii, secondat de Masurel și spaniolul Castor Fantoba.

FAI este abrevierea World Air Sports Federation, for fondat în anul 1905.

 

The post VIDEO. Rusul Mamistov, urmat pe podium de francezi, câștigă în Africa de Sud mondialul de acrobație aeriană appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*