Viitorii pompieri şi agenţi de poliţie au depus ieri jurământul militar

Peste 330 de boboci ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești-Scăeni au rostit, ieri, jurământul de credință față de țară, au transmis reprezentanții instituției.
Evenimentul a avut loc în prezența inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) – general de brigadă Dan-Paul Iamandi, a reprezentanților administrației publice locale, a șefilor de arme din Ministerul Afacerilor Interne și a rudelor și prietenilor.
La încheierea momentului festiv, invitaţii au urmărit exerciţii demonstrative susţinute de personalul din cadrul catedrei de specialitate, au vizitat spaţiile de învăţământ şi pe cele sociale, care facilitează formarea elevilor ca viitori salvatori.
Şcoala a fost înfiinţată la data de 15 februarie 1986, sub denumirea „Şcoala Militară de Subofiţeri de Pompieri” Boldeşti-Scăeni, răspunzând necesităţii formării, la nivelul Corpului Pompierilor Militari, a unei reţele proprii de unităţi de învăţământ în care să fie pregătite cadre competente şi competitive valoric.
Și la Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina a avut loc o ceremonie similară, de această dată depunând jurământul de credință viitorii polițiști.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*