Vine bacalaureatul! Peste 400 de lugojeni vor susține examenul maturității

Examenul național de bacalaureat de anul acesta va începe curând, iar emoțiile deja își fac simțită prezența printre absolvenții de liceu. La Lugoj, s-au înscris un total de 423 de candidați pentru a susține examenul maturității, iar dintre ei 311 sunt din promoția curentă de absolvenți, iar 112 sunt din promoțiile anterioare.
Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” are cei mai mulți liceeni înscriși pentru bacalaureat, respectiv 126 din promoția curentă și 49 din cele anterioare. Urmează apoi Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, cu 120 de elevi înscriși din promoția curentă și încă 10 din promoțiile anterioare.

De la Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” s-au înscris 49 de elevi din promoția curentă și alți 27 sunt din cele anterioare.

Dintre candidații care au absolvit Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” și au dorit să se înscrie pentru a susține examenul de bacalaureat, numărul celor din promoțiile anterioare îl depășește pe cel al elevilor care au absolvit anul acesta. Mai exact, vor susține examenul maturității 16 liceeni din promoția curentă și 26 din cele anterioare.

Potrivit calendarului stabilit prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.453/31.08.2020, privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național, în perioada  14-16 iunie are loc Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; între 16-17 iunie este programată Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, între 18-23 iunie are loc Evaluarea competențelor digitale – proba D și între 23-25 iunie este programată Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Probele scrise încep din 28 iunie, cu Limba și literatura română – proba E.a), urmată de Proba obligatorie a profilului – proba E.c) în 29 iunie, Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) în 30 iunie și Limba și literatura maternă – proba E.b) în data de 1 iulie.

Ziua de 5 iulie este cea în care se vor afișa rezultatele la probele scrise, până la ora 12, contestațiile putând fi depuse în intervalul orar 12-18. Între 6 și 9 iulie este programată rezolvarea contestațiilor, iar în 9 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Înscrierea candidaților la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe, este programată pentru intervalul 19 – 26 iulie 2021.

Articolul Vine bacalaureatul! Peste 400 de lugojeni vor susține examenul maturității apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*