Vine vara – curtea ta e pregătită?

Atunci când locuiești la casă, lunile de primăvară trec mai repede decât te aștepți. Câteva plantări, câteva înfloriri și dintr-o dată te trezești cu luna iunie în curte. Pentru a nu fi surprins cu curtea neamenajată când vara îți bate la ușă, trebuie să plănuiești câteva proiecte din timp, iar vara să te bucuri de statul în curte fără să fie nevoie să faci improvizații de moment și proiecte pe repede-înainte.

Cinci proiecte creative care să-ți înfrumusețeze curtea de vară

Construiește un loc pentru păsări 

Păsările caută mereu un loc unde să se adăpostească de căldura zilelor de vară, iar asta te poate inspira să le rezervi un loc special în grădină. O mică fântână arteziană din piatră, unde vor găsi mereu apă proaspătă, ar putea deveni locul cel mai vesel din grădina ta. Poți să te folosești de plante agățătoare pentru a da un plus de verdeață locului. Iedera cățărătoare este o opțiune potrivită, deoarece rezistă și la locuri mai umbroase și umede, deci nu va trebui să-ți faci griji de amplasarea instalației.

Grădinărește pe verticală 

Dacă nu ai suficient spațiu pentru o grădină de vară extinsă sau dacă pur și simplu îți dorești să încerci un nou stil de grădinărit, te poți orienta înspre un nou proiect: grădina verticală. Aceasta este o instalație flexibilă, care depinde doar de preferințele persoanei care decide să o construiască. Prin urmare, poți să o amenajezi pe suporturi de lemn, în ghivece din ceramică sau chiar și din conserve reciclate. Ai opțiunea de a cultiva în același timp căpșuni în ghiveci, flori, legume sau plante aromatice. Opțiunile sunt nelimitate!

Luminează-ți serile

Serile răcoroase de vară devin mai frumoase atunci când sunt petrecute afară pe terasă. Pentru a te bucura și mai mult de atmosfera de afară, instalează niște proiectoare ambientale de la Led-zone.ro care să-ți lumineze potecile din curte și locurile preferate. Pentru a decide ce fel de atmosferă îți dorești pentru curtea ta descoperă aici mai multe variante de proiectoare.

Foc de tabără în curte 

A sta în jurul focului de tabără nu este doar o activitate de excursie la munte sau la mare. Îți poți construi propriul foc de tabără în curte, amenajând un loc special pentru foc. Inspiră-te din designul caselor americane și construiește un șemineu de exterior. Acesta poate fi construit cu ușurință din piatră naturală, fără prea mare efort, astfel că la vară vei muta camera de living de la interior la exterior. Mai ai nevoie doar de câteva băncuțe și, eventual, un prieten cu o chitară.

Bucătăria la exterior 

Nu ai nevoie să muți aragazul cu totul pentru a putea avea o bucătărie de vară, nici să construiești o anexă nouă a casei. În schimb, poți construi un blat din lemn cu câteva spații de depozitare pentru unelte de bucătărie de bază, pe care mai apoi să îl conectezi la o sursă de apă. Ai inclusiv posibilitatea de a instala un grill mic, pentru a pune la punct o cină rapidă de vară afară. Vei vedea că serile devin mai plăcute atunci când poți pregăti o gustare ușoară direct afară, fără să faci plimbări repetate între bucătărie și terasă.

Grăbește-te, așadar, să decizi care este proiectul care îți va dicta atmosfera din curte și pune-te pe treabă! Vara se apropie cu pași repezi, iar fiecare zi care trece ar putea fi un nou proiect care să facă din grădina ta locul preferat de petrecut timpul în lunile călduroase.

 

Sursă foto: Unsplash.com

Articolul Vine vara – curtea ta e pregătită? apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*