Vineri, ACS Poli – CS U Craiova. Ionuț Popa: ”Dacă nu se rezolvă, apoi se va juca la Cluj, dar eu sper să-l mutăm la Iași. Ce contează e că nu se rezolvă problemele pentru echipa asta! Nu vedeți dezinteresul care e!?”

Punctul smuls duminică seară la Iași în cel de-al șaselea minut de prelungiri prin primul gol al timișorenilor după peste 300 de minute de joc a evitat in extremis completarea celei de-a doua ”duble” a eșecurilor la rând în turul sezonului regular în Liga 1, însă n-a înlăturat grijile celor de la ACS Poli, din contră, amplificându-le prin problemele medicale apărute. Iar problemele îi asediază pe cei de pe ”Dan Păltinișanu” pe mai multe fronturi, după cum a explicat antrenorul principal Ionuț Popa în conferința de presă de la ora 12,30, premergătoare căderii de cortină peste tur, vineri de la ora 20,30 acasă cu CS U Craiova.

Ionuț Popa a spus: ”Aș începe cu faptul că avem atâtea probleme încât nici nu știu cum să le enumăr… În primul rând, ne-am propus înaintea celor 3 jocuri cu Sepsi, la Voluntari și la Iași să scoatem un număr mai mare de puncte, dar din păcate am înscris un singur gol și am obținut două puncte. De la o poștă se vede lipsa atacantului, problema noastră numărul 1, a celui care înscrie, nu a celui care figurează în linia de atac, ca vârf. O altă mare problemă este dată de apariția absenței lui Cânu, care după părerea mea face cel mai bun sezon de când este la Poli și care ne va lipsi mult, mult din angrenajul jocului nostru. Nu știm încă ce are, de-abia mâine se va efectua un RMN…”

Popa a explicat așadar că ”în acest context, și normal, dat fiind că lotul este foarte subțire și ne așteaptă jocuri foarte importante, spunem că avem probleme. La Iași am avut 4 juniori pe bancă, din păcate unul are viroză pulmonară, Oprea, iar Haruț este în continuare accidentat. Așteptăm și verdictul Comisiei, să vedem care e situația lui Mailat. Sunt așadar probleme de natură sportivă multiple, și ne așteaptă meciul cu Craiova, cu Concordia…”

Va putea organiza ACS Poli și partida de la începutul returului, de luni 16 octombrie, tot pe ”Dan Păltinișanu”?

”Apropo de jocul cu Concordia, am fost anunțat duminică la Iași de DIGI că nu s-a rezolvat problema cabinelor de transmisie pe ”Dan Păltinișanu”, așa încât probabil cu Concordia vom fi obligați să jucăm la Cluj. Așa spuneau, că dacă nu se rezolvă până la următorul, și anume cu Craiova, atunci ulterior se va juca la Cluj. Dar eu sper să-l mutăm la Iași, deoarece acolo am avea mai mulți spectatori și majoritatea sau chiar toți care să țină cu Poli, ori cu mine. Următorul aș vrea să fie la Iași dacă aici nu se rezolvă, și am discutat și cu președintele CJT, care a explicat că cei de la club să facă acest lucru, adică clubul să se ocupe, dar dacă terenul este al CJT, nu știu ce să zic… Oricum, de două luni ni s-a transmis această solicitare, amenințare, iar cei de la Digi mi-au spus după meciul de la Iași, duminică seară, că dacă nu se rezolvă până la partida cu Craiova, atunci următorul acasă se va disputa la Cluj”.

Popa a replicat că ”n-are rost să spun cine mi-a zis, cei care transmit, care vin de la Cluj și transmit meciurile. Sau poftim, ăia de la Look. Toți… Dar nu contează. Importă că aici nu se rezolvă problemele pentru echipa asta! Domnul Drăgoi nu mi-a spus nimic, eu vă zic ce mi s-a transmis, că s-a expediat de două luni această solicitare, hârtie la club, clubul a trimis-o la CJT, ce tot o învârtim atât!? Ăia dau vina pe club, clubul știe că nu e stadionul său… Nu vedeți ce dezinteres total e!? Vorbiți cu Dobra că și antrenorul a vorbit cu el, i-a transmis antrenorul că ne-au amenințat, dar mi-a explicat că nu e numai contribuția CJT, ci și a clubului Politehnica. Acum să-l bag și pe primar în asta!? Acum am vrut să-l bag și pe Iohannis în ecuația asta, dar nu l-am găsit acasă”.

Problemele de efectiv sunt suficient de complicate, în condițiile în care lotul este oricum restrâns numeric: ”E posibil să mai lipsească vreo 2 care azi nu prea au evoluat la turație maximă, simt ceva, au probleme musculare, e vorba de Țigănașu, de Bocșan, Doman, încă nu-i refăcut Crețu, deci sunt mari, mari probleme, și este cel mai redus lot din primul eșalon, cel mai mic numeric din Liga 1, și trebuie să ne descurcăm așa cum putem în continuare, dar eu îmi spun problemele de antrenor… Când lipsesc unul-doi la Timișoara nu e ca și cum absentează 1-2 la Steaua, care, prin Becali spune că are două echipe care pot lua campionatul. La noi, dacă 1-2 lipsesc se dă totul peste cap, n-avem cu cine-i înlocui sau ăia care îi înlocuiesc nu prea dau randamentul scontat”.

Cât despre oponenții de vineri seară, ”o echipă care joacă foarte bine, care sunt convins că se luptă pentru campionat, cu jucători foarte buni, foarte tehnici, foarte rapizi, dar toate sunt grele, nu numai cu Craiova, ci și cu Chiajna, care, nu vedeți!?, aduce pe bandă rulantă, în ultimele săptămâni vreo 6-7 jucători, și probabil că azi vor câștiga cu Dinamo, căci au lot de play-off, zic eu…”

Popa n-are alternative imediate pentru acoperirea postului de vârf. ”Poate Benzema, că n-a jucat aseară, poate ajunge pe liber și-l luăm noi.. N-am vreo soluție, n-am nici un atacant, v-am spus, la Iași a fost o inspirație, o improvizație, și sper să țină. Șeroni a dat gol la Iași, am avut noroc noi, a avut el, mai putea să dea vreo două, s-a lipit acolo, în centrul liniei de atac, dar Șeroni nu e un pur atacant, e un jucător care l-am pus în atac. Aici e marea problemă, că nu reușim să ne aducem unul în atac, avem mari, mari probleme. E un internațional nigerian, vârf care joacă duminică în Nigeria – Ghana, l-aș urmări și eu, să-l văd, dar sunt jucători care cer mulți bani, adică peste ceea ce poate Timișoara. Sunt jucători care la nivel de națională nu vin sub 7-8.000 de euro pe lună, ori acest lucru noi nu-l putem face, prea mult pentru Timișoara…”

Marcaj la Bărbuț? ”Eu da, probabil dacă va juca… Să-l bage antrenorul, nu? Nu știu dacă va juca, într-adevăr, acolo e foarte greu, la Craiova…”

Despre ai săi… ”Dacă Țigănașu nu joacă, va juca Podină fundaș stânga. Țigănașu va juca fundaș stânga dacă va fi apt. Ciucur sau Crețu pe dreapta, depinde cum se manifestă Crețu la antrenamentul de mâine. Dacă nu poate nici Ciucur, nici Crețu, atunci joacă Străuț”.

Popa a mai remarcat: ”Mie Craiova îmi place cum joacă, foarte rapid, duc repede mingea înspre poartă, trebuie să adopți o tactică specială cu ei, în general cu cei care sunt foarte rapizi trebuie să te aperi într-un fel, cu cele care elaborează o strategie prin gabarit, de exemplu cum ar fi CFR Cluj, trebuie să te aperi prin altă tactică, sper să nimerim una corectă cu Craiova. M-aș mulțumi, unul de egalitate este un rezultat bun pentru noi, da, sigur”.

În altă ordine de idei, legat de noile tendințe din fotbalul intern, Popa a răspuns cu ”eu zic că Poli e Poli, știu că are palmaresul, Poli e exact așa cum s-a unit cu Recaș și a devenit Poli, diun nou așa și UTA de exemplu s-a numit cu Covaci și tot UTA se cheamă”, iar în ceea ce-l privește pe noul antrenor principal al reprezentativei de seniori a României, timișoreanul Contra: ”Am mai spus-o când a trebuit vizavi de numirea selecționerului, aici nu știu dacă inteligența, priceperea este mai mare și mai importantă decât ochiul antrenorului, să vadă. Probabil că merge pe jucătorii care au fost convocați și de vechiul antrenor, iar după aceea își deschide ochii mai bine, cine poate rămâne, continua. Dar eu aș fi tăiat în carne vie, radical aș fi schimbat totul, alți jucători. Rămâneau 6, 7, 8, în rest schimbam totul. Ori dacă tot pe linia asta merge, nu știu, o să primești nemulțumiri din partea unora, critici… Cosmin, acum, normal, și dacă pierde amândouă meciurile, n-ai ce să-i spui unuia care preia naționala în situația asta. Ci doar dacă ești răutăcios și te dai deștept, însă sunt convins că va schimba și el, căci de 2 ani sunt aceiași jucători iar mulți nu dau randament, deci trebuie să facă schimbări, probabil și la sistem. Dar sunt convins, dat fiind că este un băiet îndrăzneț, că va reuși…”

The post Vineri, ACS Poli – CS U Craiova. Ionuț Popa: ”Dacă nu se rezolvă, apoi se va juca la Cluj, dar eu sper să-l mutăm la Iași. Ce contează e că nu se rezolvă problemele pentru echipa asta! Nu vedeți dezinteresul care e!?” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*