Virusul gripal a mai luat două vieţi!

Institutul Naţional de Sănătate Publică a confirmat alte două decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba despre un copil de 3 ani şi o femeie în vârstă de 40 de ani. Numărul deceselor a ajuns la 104, potrivit Mediafax.
Potrivit INSP, una dintre victime este o fetiţă de trei ani din judeţul Botoşani, fără alte probleme medicale cunoscute, însă nevaccinată, care a decedat pe 17 martie. A doua victimă este o femeie de 40 de ani din judeţul Tulcea, care avea şi alte probleme medicale şi nu era vaccinată antigripal.
De la debutul sezonului 2017-2018, au murit 104 persoane din cauza virusului gripal.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că specialiştii nu consideră, deocamdată, că ar fi vorba despre o epidemie. „Din păcate, aşa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva şi am mai spus că nu Ministerul Sănătăţii declanşează epidemia, ci specialiştii. Specialiştii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
De asemenea, INSP precizează că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în Bucureşti, judeţul Braşov şi judeţul Sibiu, cu menţinerea răspândirii în regiunea de centru şi cu focare locale şi cazuri sporadice în unele judeţe.
Până la data de 11.03.2018 au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*