Visul finalei de Cupă de la Arad se risipește în fața campioanei: AC Piroș Security – Olimpia Cluj 0-3

La doar trei zile distanță de la duelul din campionat, terminat cu succesul campioanei cu 4-0, AC Piroș Security și Olimpia Cluj s-au întâlnit din nou pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic pentru biletele în finala Cupei României. Miza era ridicată, doarece arădencele aveau șansa să joace pentru trofeu chiar acasă, pe arena „Francisc Neuman”, iar campioana își dorea să facă din nou eventul după o pauză de 5 ani de zile. Dispuse mai bine din punct de vedere tactic, arădencele au ținut mai aproape de adversarul lor, dar deznodământul a fost același, succes cu 3-0 și calificare pentru clujence.

În prima jumătate de oră, chiar au recuperat destule baloane în jumătatea de teren adversă, dar nu au reușit să le transforme în atacuri periculoase. Trimisă în ofensivă de Dan Cuedan, Tina Ancăș a avut două șuturi din unghi, pradă ușoară pentru americanca Seppi. De cealaltă parte, Țabur, Ciolacu și Bălăceanu au scăpat singure spre poartă, dar portarul Maha a fost și ea la datorie. A venit, însă, minutul 38, când Olariu a agățat-o în careu pe Țabur, iar Ciolacu a înscris la semi-înălțime, în stânga goal-keeperului egiptean al Aradului.

Așadar, repriza a doua s-a reluat cu avantajul minim al someșencelor, care păreau stăpâne pe situație. Cu toate astea, Daniel Sima nu a fost mulțumit de prestația elevelor sale și a făcut nu mai puțin de trei schimbări, pe bancă fiind trecut inclusiv căpitanul Bortan. Și Piroș Security s-a reașezat puțin din punct de vedere tactic, însă tot oaspetele au punctat pe tabelă. În minutul 54, mingea a rămas cu noroc la Țabur, care a pătruns din stânga până în colțul careului de 6 metri și a trimis la colțul lung. În minutul 66, Bălaș își putea readuce echipa în joc, dar a finalizat slab, din careul mic, iar Seppi nu a avut probleme.

La mijlocul reprizei secunde, Bălăceanu putea închide definitiv conturile, dar șutul său din careu a lovit bara. Amfitrioanele au avut câteva situații, în schimb Olimpia și-a trecut în cont ocazii mari, prin Țabur și Bălăceanu, Maha intervenind din nou salvator. Totuși, golul trei avea să cadă în minutul 81. Ciolacu a pasat perfect din dreapta și Țabur a făcut „dubla” din 5 metri. Gazdele și-au pierdut cu totul organizarea și în finalul partidei scorul putea lua proporții, dacă Bălăceanu nu ar fi țintit portarul, iar Cerescu nu ar fi tras de puțin peste poartă.

S-a terminat 0-3 și Olimpia Universitatea Cluj va juca finala de duminică, de la ora 12,30, de pe arena „Fancisc Neuman” contra fetelor de la Heniu Prundu Bârgăului, care au trecut cu 8-0 de Vulpițele Galbene Roman.

Formații: 

Piroș: Maha – Bălaș (88 Tomescu), Șuveț, Prsăcari (82 Sîrbovan), Drăgan – Olariu, Răduc, Bozian, Parlak (65 Voinea), Sucilă – Ancăș. Antrenor: Dan Cuedan.

Olimpia: Seppi – Beal (69 Stamate), Cerescu, Botojel, Negrea – Mirea (46 Bumbar), Borțan (46 Ficzay) – Tabur, Ciolacu  Bălăceanu (88 Sigartău) – Marcu (46 Bâtea). Rezerve: Cîmpean, Ficzay, Bumbar, Stamate, Vincze, Bâtea, Boroi, Pânzariu, Sigheartău. Director Tehnic: Daniel Sima.

Arbitri: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Ovidiu Timar, Rareș Lakatos (ambii din Oradea)

0
0

Articolul Visul finalei de Cupă de la Arad se risipește în fața campioanei: AC Piroș Security – Olimpia Cluj 0-3 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*