Vizită în Turcia! Liceenii de la ”Aurel Vlaicu”, proiect despre simbolurile dacice și valorile străbune

O nouă mobilitate, de această dată în Turcia, a fost realizată în luna august de către elevii Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Lugoj, ca parte a proiectului Erasmus+ Youthart, cu ID: 2019-3-TR01-KA105-079141.
Împreună cu parteneri din Bulgaria, Croația și țara gazdă, Turcia, au format echipe de câte șase tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani, talentați la desen, pictură, cu bune abilități de comunicare în limba engleză și au schimbat idei despre problemele globale ale celor de vârsta lor și despre cultura europeană.

Rezultatele proiectului liceenilor lugojeni au constat în pictarea cu vopsele acrilice a unui perete dintr-o școală nouă din Gemlik, Turcia, cu dimensiunea de 3×4 metri.

”Echipa liceului nostru a conceput o pictură cu simboluri dacice: lupul cu pene preia elemente din steagul de luptă al dacilor și le spiritualizează, coloana infinitului conectează cerul cu pămîntul, femeia în straie populare reprezintă puterea poporului român, iar pădurea virgină ascunde așezămintele dacilor străbuni”, explică prof. Silvia Gheleșian, directoarea Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Proiectul a inclus și o latură nonformală, prin excursia la Munții Uludag și la Marea Marmara din Gemlik.

Articolul Vizită în Turcia! Liceenii de la ”Aurel Vlaicu”, proiect despre simbolurile dacice și valorile străbune apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*