Vocea lugojenilor, vocea celor mulți

Campania electorală s-a încheiat cu un rezultat previzibil, așteptat și aplaudat de către majoritatea lugojenilor. A fost o campanie elec­to­rală atipică, desfășurată fie în mediul on-line, fie pe print, iar Redeșteptarea a fost parte activă a acesteia.

Ceea ce ați citit în ultimul an, în care am prezentat realitatea unui oraș ce avea nevoie de schimbare, a fost de fapt exact ceea ce dvs, cititorii noștri ați semnalat prin diverse metode și până la urmă ați amendat în cabina de vot.
Ceea ce a părut o campanie agresivă la adresa actualului primar nu a fost altceva decât încercarea de a arăta lucrurile exact așa cum sunt, fără perdea, fără floricele, fără milă. Da, am fost duri pe alo­curi, dar era nevoie de aceas­tă duritate pentru a trezi în dvs. dorința de schimbare.

Analizele făcute în această campanie electorală de redactorii ziarului au fost corecte și demonstrate ulterior, în ciuda trolilor, mocanilor sau a altor specimene sau entități din medul on-line, care ne-au atacat permanent.

Cum atacurile au în­ceput dinspre primărie, de unde apelativele gen sclav, mercenari și așa mai departe au venit fără întrerupere, nu ne-au mai mirat altele mai dure, ascunse sub identități false, care ne făceau jigodii peneliste, ziariști diletanți sau unele greu de reprodus. Ne-am ales această meserie, astfel încât ”urările de bine” au trecut pe lângă noi ca gâsca prin apă. Au mai fost și colegi, de la site-uri obscure de prin Timișoara, care ne acuzau de manipulare, când spuneam că lupta se va da în doi, între Boldea și Buciu.

Acum parcă aveau dreptate, pentru că nu a existat nici o luptă, Claudiu Buciu a câștigat fără probleme, dar pe locul doi a fost Boldea. Astfel că la toți aceștia este valabilă zicala ”gura bate curul!”. Important este că, așa cum am făcut din 1990 încoace, la fiecare alegeri am reprezentat vocea lugojenilor, iar ceea ce Redeștep­tarea a scris, asta s-a și întâm­plat.

Pentru că noi nu ne bazăm pe supoziții, cădem pradă subiectivismului, ci ne documentăm, analizăm clar informația și abia apoi o livrăm cititorilor. Așa cum Francisc Boldea s-a bucurat de sprijinul nostru în primii ani de ad­mi­nistrație, când a muncit cu adevărat pentru Lugoj, așa se va bucura și Claudiu Buciu. Iar atunci când va trebui să criticăm o vom face.

Clar, corect și ba­zat pe realitate, nu scorneli de pe internet, cu mită, interlopi, țepe și alte lucruri pe care justiția nu a putut să le dovedească. Până la urmă toi cei care trăiesc în această comunitate vor dezvoltarea ei, de la oamenii simplii, până la politicieni, cei din adminis­tra­ție și de ce nu, jurnaliști. Iar cei din urmă au misiunea de a fi vocea tuturor, vocea lugojenilor!

Articolul Vocea lugojenilor, vocea celor mulți apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*