Voinea, ultimul fotbalist ofensiv sosit în această iarnă în „alb-roșu”! Balint: „Să transforme frustrarea ratării promovării cu Turris în evoluții bune la UTA!”

Așa cum sportarad.ro v-a informat în urmă cu câteva ore, Albert Voinea devine atacantul UTA-ei. Golgheterul ediției trecute de campionat în Liga 2-a, cu 12 reușite, a semnat contractul cu arădenii în această seară, în prezența impresarului său, Bogdan Apostu și a antrenorului Laszlo Balint.

Fotbalistul gorjean tocmai s-a despărțit de Turris, echipă cu care a ratat dramatic promovarea în Liga 1 în vara anului trecut. „În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca transferul meu la UTA, în primul rând lui Bogdan și domnului antrenor. Personal, îmi doresc să fiu sănătos și să reușesc să mă integrez cât mai repede în echipă, băieții să mă accepte și împreună să reușim să facem lucruri frumoase”, au fost primele cuvinte din postura de fotbalist al „Bătrânei Doamne”.

Odată cu sosirea lui Voinea, Laszlo Balint anunță închiderea campaniei de achiziții în compartimentul ofensiv: „Albert, îți promit eu că băieții o să te accepte, nu cred că o să fie problemă din punctul ăsta de vedere. Prin venirea lui Albert cred că am închis transferurile în compartimentul ofensiv din această campanie de iarnă. Aveam nevoie de concurență acolo în față, aveam nevoie de soluții și mă bucur că s-a realizat acest transfer pentru că mă bazez foarte mult pe foamea lui Albert, pe faptul că-și dorește să transforme frustrarea din momentul ratării promovării cu Turris în evoluții cât mai bune în tricoul echipei noastre. Îmi doresc foarte mult să își demonstreze calitățile pe care toată lumea le-a văzut la nivelul ligii secunde și la noi să fie același atacant eficient. Cel puțin din punct de vedere al raportului minute jucate – goluri marcate, Albert a demonstrat că este un atacant foarte eficient. Pe de altă parte, iar un lucru foarte important de menționat este că și Albert poate fi folosit pe mai multe poziții. Deci iată că această polivalență a mai multor jucători din compartimentul ofensiv ne va permite să găsim soluții multiple. Trebuie să ne gândim că în istoria recentă, Albert ne-a făcut zile fripte atât în tricoul Ripensiei, cât și în tricoul celor de la Turris și tocmai de aceea sper să confirme și la nivelul ligii întâi”.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” e conștient că nu toți fanii echipei sunt mulțumiți de transferul unui fotbalist care a bifat doar 11 minute în Liga 1 și acelea în urmă cu un deceniu, pe când juca la Pandurii. În rest, Voinea a evoluat doar la nivelul ligii secunde, dar și la Liga 3-a, ultima oară în sezonul 2018-2019, la Dumbrăvița. „Poate, sunt unii care își doresc cât mai multe transferuri cu nume, dar trebuie să înțeleagă cu toții că în acest moment este extrem, extrem de greu să găsim jucători care să aibă un CV bogat. Din punctul meu de vedere, am reușit trei transferuri foarte importante. Apoi, Albert va demonstra prin ambiție și eficiență că poate fi jucătorul de care avem nevoie în stagiunea de primăvară. Așadar, avem variante, avem jucători, inclusiv Albert, care au înțeles foarte bine la ce echipă vin, au înțeles pretențiile, au înțeles așteptările și toată lumea este dispusă să se înhame la treabă și să pună osul la bătaie. Nu vreau să par insistent cu această idee, dar e foarte, foarte importantă atitudinea tuturor jucătorilor care sunt în vestiarul UTA-ei”, a mai punctat Balint.

Albert Voinea are șanse să debuteze chiar mâine, în amicalul arădenilor de la Szeged ce începe la ora 13.

0
0

Articolul Voinea, ultimul fotbalist ofensiv sosit în această iarnă în „alb-roșu”! Balint: „Să transforme frustrarea ratării promovării cu Turris în evoluții bune la UTA!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*