Voluntariul a pierdut 14 jucători și a adus doar patru, dar se declară competitivă pentru jocul de la Arad: „Am încercat să le insuflu băieților mentalitatea de învingător”

Fără îndoială, FC Voluntari a fost una surprizele plăcute ale play-outului Ligii 1 la fotbal. Ilfovenii au avut un parcurs excelent în debutul fazei secunde a întrecerii, cu cinci victorii (consecutive) și trei rezultate de egalitate, cu care și-au asigurat, practic, biletele și pentru actuala ediție din primul eșalon românesc. La fel de adevărat este că băieții lui Mihai Teja au încheiat socotelile cu trei înfrângeri, dar ceea ce este mai important pentru ei este că au debutat cu succes în noul campionat.

Pe arena „Anghel Iordănescu”, au bătut Mediașul cu 2-1 și se anunță o nucă tare pentru UTA și vineri, în primul meci oficial găzduit de noua arenă „Francisc Neuman”. „Șase puncte după primele două meciuri ar fi extraordinar, dar și 4. Nimic nu este imposibil, trebuie să credem în tot ceea ce facem, în munca pe care o depunem. Am pierdut 14 jucători în această pauză de 10 zile, încercăm să reconstruim o altă echipă. Deocamdată, în primele etape, ne axăm mai mult pe tineri, plus jucătorii care au avut contract de anul trecut. Încercăm să facem și transferuri pentru a fi competitivi în acest campionat”, a spus Mihai Teja la emsiunea ”Sport Arena”, de la Metropola TV.

Într-adevăr, ilfovenii au pierdut mai mult de o echipă în scurta pauză competițională. Au plecat ori s-au reîntors la echipele de care aparțineau: Mitrev, Cojocaru (portari), Belu, Paşcanu, Leasă (fundași), Laïdouni, Gorobsov, F. Bălan, D. Benzar, Măţan, Sanoh (mijlocași) și atacanții Ţîră, Tudorie si Morar. Acesta din urmă a venit chiar la UTA după ce i-a expirat contractul cu formația de lângă Capitală. De altfel, doar pe Aïssa Laïdouni Voluntariul a încasat bani din transferul său la Ferencvaros, respectiv 600 de mii de euro.

Deocamdată, transferurile efectuate sunt în număr de patru. Fundașul dreapta, Bogdan Szijj, a revenit din împrumutul acasă, la Reșița, pentru ca restul întăririlor să aibă loc în ofensivă. Alexandru Ionuț Stoica a venit de la Farul, Răzvan Grădinaru, de la Poli Iași, iar Sebastian Mailat împrumut, de la CFR Cluj.  „Pregătesc echipa și încercăm să câștigăm, tot timpul am încercat să le insuflu băieților mentalitatea de învingător. Urmează un meci important la UTA, o echipă foarte bună, chiar dacă e nou-promovată. S-au întărit foarte mult, joacă un fotbal bun, încercăm să dăm maxim acolo pentru a lua cele trei puncte”, a mai spus Teja.

La Arad, declarația sub formă de dorință personală a directorul DSP, Horea Timiș, s-a rostogolit ca bulgărele, așa că Teja a fost chestionat asupra posibilității ca meciul de vineri seara să se joace cu 500 de spectatori în tribune. Bineînțeles, acest lucru nu se va întâmpla în condițiile în care legislația este clară în momentul de față, dar antrenorul Voluntariului a spus următoarele: „Ar fi frumos să vină suporterii la stadion, fără public e greu, parcă sunt meciuri amicale, nu mai este acea intensitate. Nu că noi, FC Voluntari, am fi jucat cu 5000 sau 7000 de suporteri, dar acei puțini care erau făceau gălăgie, erau aproape de noi, ne ridicau moralul. Și ca echipă vizitatoare te simți altfel cu suporteri, simți că este o competiție. Fotbalul și sportul în general este făcut pentru suporteri”.

Delegația ilfovenilor, din care va face parte și fostul utist, Cristian Costin, va călători pe calea aerului în vestul țării mâine. „Conducerea a luat măsuri să călătorim spre Arad în cele mai bune condiții. Nu este ușor, bugetul echipei nu este unul foarte mare în condițiile actuale. Fiecare dintre noi încercăm să facem toate eforturile, să dăm tot ce-i mai bun pentru jucători, pentru ca ei să nu fie obosiți psihic și fizic. Până la urmă ei sunt cei mai importanți în jocul de fotbal”, a mai punctat Teja.

UTA – FC Voluntari, din cadrul etapei a doua a Ligii 1 la fotbal se dispută vineri seara, de la ora 21 și va fi transmisă în direct de Digi Sport, Telekom Sport și Look TV. Mâine după-amiaza primarul interimar, Călin Bibarț, va tăia panglica la arena „Francisc Neuman”, avându-l – probabil – alături pe Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.

FOTO: prosport.ro

0
0

Articolul Voluntariul a pierdut 14 jucători și a adus doar patru, dar se declară competitivă pentru jocul de la Arad: „Am încercat să le insuflu băieților mentalitatea de învingător” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*