„Vom încerca să câștigăm eEURO!”

Adrian Urma, 23 de ani, este jucătorul numărul 1 în naționala de e-fotbal a României care sâmbătă și duminică va participa la eEURO, turneu final de PES 2020.

Împreună cu coechipierul său, Cristian Radu, Adrian Urma se va duela în weekend cu cei mai buni jucători de PES din Europa, reprezentând România la prima ediție a e-Campionatului European.

România se află într-o grupă alături de Spania, Germania și Bosnia-Herțegovina. Nu se va juca însă în sistemul clasic ”fiecare cu fiecare”. Învingătoarele din primele două jocuri se întâlnesc într-un meci decisiv de calificare. Însă învinsa mai are o șansă: va întâlni într-un joc de departajare pe câștigătoarea din duelul echipelor care au pierdut prima dispută.

Debutăm sâmbătă, 23 mai, de la ora 13:30, contra Spaniei, în direct pe Facebook Echipa națională și YouTube FRF TV. Toate jocurile tricolorilor vor fi transmise live.

Contract cu AC Milan

Adrian Urma este jucător profesionist de PES din 2017 și, recent, a semnat un contract cu AC Milan, pe care o va reprezenta în eSerie A. „Pe 9 martie am avut calificări pentru eEURO la București, iar a doua zi urma să plec în Italia, dar totul s-a amânat din cauza pandemiei”, spune Adrian.

„Ar urma să mă deplasez destul de des în Italia, la final de săptămână, clubul îmi va asigura deplasarea. Vom vedea exact când se va întâmpla acest lucru. Până atunci, sunt onorat să particip la eEURO pentru naționala României”, a adăugat tânărul care locuiește în Iași.

Atacant în Liga a IV-a

Pentru el, aventura în Peninsulă nu ar fi prima din viața sa: „Am trăit timp de 12 ani în Italia și am jucat fotbal timp de zece ani, la echipe semiprofesioniste. Am dat probe la echipe din Serie D și ligile inferioare înainte de a reveni în România. Și aici am fost în probe la Poli Iași, dar pe atunci nu aveau grupă de juniori pentru categoria mea de vârstă. Am jucat la Bradul Borca în Liga a IV-a, am preferat întotdeauna să joc atacant sau aripă stângă, dar am evoluat pe mai toate pozițiile”.

Încă de mic, Adrian a devenit pasionat și de e-sports: „Aveam vreo 9 ani când m-am jucat prima dată fotbal pe consolă. De atunci am avut timp să-mi îmbunătățesc jocul. Sunt o fire extrem de competitivă, mereu voi încerca să câștig, nu îmi place să joc nici măcar la egal. Cred că s-a văzut acest lucru în a doua parte a calificărilor. După prima manșă aveam 7 puncte. Apoi am învins tot și ne-am calificat la eEURO de pe prima poziție. Puțini credeau că putem lăsa acasă Portugalia sau Slovenia. Competiția se desfășoară având un rating mediu al jucătorilor egal, dar Cristiano Ronaldo va avea întotdeauna anumite atribute-cheie mai bune decât ale altor jucători. Cu toate astea ne-am impus”.

5 ore de antrenament zilnic

Adrian este emoționat înaintea jocurilor de la eEURO, dar are încredere în abilitățile sale și ale coechipierului său. „Am emoții, vom juca într-un turneu cu cele mai bune 16 naționale de pe continent. Dar ne-am antrenat bine, atât eu, cât și Cristi. Mă joc minimum 5 ore în fiecare zi, iar la ora de start a turneului vom fi pregătiți de orice adversar. Obiectivul este să ajungem cât mai sus în competiție, dar eu îmi doresc foarte mult să reușim să câștigăm eEURO. Vom încerca!”.

„Înscriu mult cu Andrei Ivan în joc. E unul dintre preferații mei, împreună cu Săpunaru sunt jucătorii care stau cel mai bine fizic. Iar jocul este unul bazat în mare măsură pe această calitate”

Descoperă vineri, pe frf.ro, povestea lui Cristian Radu, jucător în naționala de e-fotbal a României, participantă la eEURO 2020.

CITEȘTE ȘI:

eEURO se joacă sâmbătă și duminică: totul despre turneu final!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*