Vorobjovas: „Cei de la FCSB nu sunt favoriți, dar trebuie să dovedim asta sâmbătă! Campionatul României – un pas înainte, nu mă gândesc să revin prea curând în Lituania”

Modestas Vorobjovas (25 de ani) a sosit la Arad în această iarnă și s-a impus rapid în primul „11” al UTA-ei. Mijlocașul lituanian a evoluat în zece dintre cele 11 partide din acest retur, absentând doar la meciul cu Chindia, când a fost suspendat.

Sâmbătă, mijlocașul și colegii săi înfruntă liderul FCSB, în cadrul etapei a 27-a a Ligii 1. „Vom întâlni un adversar bun, aflat peste noi în clasament, dar nu contează împotriva cui jucăm, obiectivul nostru e să luăm cele trei puncte. În ciuda faptului că nu am luat multe puncte acasă, victoria este unicul obiectiv la partida de sâmbătă seară. Nu cred că cei de la FCSB sunt favoriți, suntem capabili să înfruntăm orice echipă. Diferențele dintre echipe nu sunt atât de mari și trebuie să dovedim acest lucru sâmbătă”, consideră Mode.

Internaționalul lituanian s-a adaptat rapid rigorilor Ligii 1 și e unul dintre cei mai constanți jucători ai „Bătrânei Doamne”. Vorobjovas mai recunoaște că fotbalul românesc este peste cel din țara sa, dar nu este foarte surprins  de diferențe. „Până acum a fost foarte bine, procesul de adaptare nu cred că se încheie niciodată, dar fac tot ce-mi stă în putință să fiu la înălțime. Este un alt nivel aici, de aceea am venit. Diferențele dintre echipele din vârful clasamentului și cele din a doua jumătate sunt surprinzător de mici. S-a văzut pe parcursul etapelor că oricine poate lua puncte cu oricine, inclusiv echipele de pe podium pierd puncte. Campionatul României a fost un pas înainte pentru mine și nu mă gândesc să revin prea curând în Lituania. În zilele noastre, se joacă fotbal peste tot în lume. Și în Lituania jucăm cu mingea, nu cu pietre. În plus,  eu am jucat în Europa, am experiență la echipa națională, așadar nu cred că mă poate surprinde ceva aici, Într-adevăr, însă, nivelul este mai ridicat, viteza jocului este puțin mai mare. Nu pot spune exact ce am îmbunătățit în jocul mei de când sunt aici, însă muncesc în fiecare zi”, a mai explicat utistul.

De câteva etape încoace, partenerul lui „Mode” din linia de mijloc este juniorul Damian Isac, care a impresionat cu evoluțiile sale din ultima lună. „Isac este un fotbalist tânăr, bun, are mulți ani înainte, sper că se va dezvolta la potențialul maxim. Nu contează pe ce post evoluezi, toate posturile necesită efort, fie că vorbim de mijlocași centrali, fundași centrali, portari, atacanți, și așa mai departe. Vârsta este doar un număr, dacă joci bine nu contează câți ani ai sau pe ce post joci”, îi transmite Mode colegului său de 20 de ani.

UTA se află pe locul 9 în acest moment, la patru puncte de Academica Clinceni și FC Botoșani, ultimele echipe aflate pe poziții de play-off: „Obiectivul e să ajungem cât mai sus cu echipa, ne dorim să ajungem în play-off. Încă mai avem șanse teoretice, și cât timp putem ajunge acolo ne vom lupta pentru asta.” a încheiat Vorobjovas.

Modestas Vorobjovas a strâns în total 799 de minute în acest sezon de Liga 1, în 10 partide, toate ca titular și 7 ca integralist.

1
0

Articolul Vorobjovas: „Cei de la FCSB nu sunt favoriți, dar trebuie să dovedim asta sâmbătă! Campionatul României – un pas înainte, nu mă gândesc să revin prea curând în Lituania” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*