Vorobjovas va îmbrăca tricoul reprezentativei Lituaniei, UTA nu a mai dat doi internaționali de 39 de ani!

După Florin Iacob, care astăzi a aflat că plasarea pe lista adițională de către selecționerul Mirel Rădoi s-a transformat într-o convocare, atâta timp cât Ionuț Radu a fost carantinat alături de toți jucătorii lui Inter Milano, un al utist a primit convocarea la naționala mare. Este vorba despre Modestas Vorobjovas, care va îmbrăca din nou tricoul naționalei Lituanei în săptămânile ce urmează.

Mijlocașul central de 25 de ani ar trebui să plece la noapte spre Vilnius, pentru a se alătura lotului antrenat de Valdas Urbonas, care are de pregătit amicalul cu Kosovo (deplasare), dar și meciurile din preliminariile „mondialelor” de la anul viitor cu reprezentativele Elveției (deplasare) și Italia (acasă). Urbonas l-a mai antrenat pe Vorobjovas pentru foarte puțin timp la Riteriai (în 2016) și la Zalgiris (la începutul lui 2019), unde – însă – a lucrat cu Liviu Antal timp de 8 luni de zile.

În ceea ce-l privește pe Florin Iacob, acesta așteaptă să aibă un test PCR negativ înainte de a pleca spre București, ceea ce va fi o formalitate atâta timp cât goal-keeperul arădenilor scăpase de COVID în urmă cu două săptămâni. În noiembrie 1982, Helmuth Duckadam și Marcel Coraș îmbrăcau tricoul naționalei „tricolore” în amicalul cu Germania de Est, pierdut cu 4-1.

Laszlo Balint se bucură pentru cei doi elevi ai săi, deși recunoaște că în cazul lui Modestas Vorobjovas UTA nu are un merit foarte mare. „Sigur, Mode era cumva un jucător deja consacrat la naționala Lituaniei și înainte de veni la Arad, dar mă bucur că și evoluțiile constant bune de la noi au contribuit, probabil, la convocare sa. În ceea ce-l privește pe Iacob, eu încă de pe vremea când UTA era în Liga 2-a spuneam că Florin este, probabil, printre primii trei portari din țară. Iată că nu am fost departe de adevăr și el își îndeplinește un vis cu această convocare. Sigur, ea apare într-un anumit context legat de Inter și Ionuț Radu, dar meritele sale nu le poate lua nimeni. A muncit mereu cum a știut mai bine, a dat totul pe teren, iar acum a ajuns și la un nivel de maturitate care îl recomandă la echipa națională a României. Îi urez să fie sănătos și prin prestațiile sale să rămână în circuitul naționalei”, ne-a declarat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

La rândul său, numărul unu utist, al doilea căpitan al arădenilor după Cipri Rus, e mândru de ceea ce a realizat. „Mă bucur că dă roade munca mea de ani de zile și că acum sunt la naționala României. Important este să rămân la fel de concentrat la ce am de făcut și pregătit. Mulțumesc tuturor pentru sprijin, mai ales echipei actuale, pentru că de aici a venit și convocarea”, a spus Florin Iacob. Pe lista adițională lăsată acum liberă de goal-keeperul utist a apărut Valentin Cojocaru, de la Viitorul Constanța.

În toamnă, la naționala mare a mai ajuns și Alex Albu, însă el nu a apucat să debuteze în meciurile cu Belarus și Irlanda de Nord.

0
0

Articolul Vorobjovas va îmbrăca tricoul reprezentativei Lituaniei, UTA nu a mai dat doi internaționali de 39 de ani! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*