Vot pentru Lugoj! Parc de distracții tematic, în cursa pentru finanțare de la Consiliul Județean Timiș

Asociația Civilug a depus un proiect în cadrul procesului de bugetare participativă, inițiat de Consiliul Județean Timiș. Acesta, denumit Orășelul Siguranței – Mini-Lug, a intrat în etapa finală, fiind unul dintre cele 16 proiecte validate dintr-un total de 69 depuse.
Proiectul lugojenilor din cadrul Civiliug vizează realizarea unui parc de distracții tematic, unde copiii se pot plimba cu bicicleta, trotineta, rolele sau kartul. De asemenea pot participa la diferite activități inițiate de voluntari.

”Proiectul propus de noi abordează integrat două componente importante: cea educativă, principală, și una secundară care vizează îmbunătățirea aspectului urban și a calității vieții locuitorilor din zona de est a județului Timiș și nu numai. Orășelul Siguranței se dorește a fi mai mult decât un loc de joacă tematic pentru preșcolari și școlari, ci un mijloc de a integra copiii în universul unui spațiu citadin, în care drumurile, clădirile și mai ales momentele de luare a deciziilor se completează reciproc. Concret, proiectul constă în crearea unui orășel în miniatură pe o suprafață de circa 1.500 mp, care va include semafoare, semne de circulație, treceri de pietoni, treceri de cale ferată, trotuare și clădiri reprezentative pentru orice oraș: poliție, primărie, biserică, școală, spital, etc, realizate din lemn sau alte materiale rezistente la intemperii. Deplasarea în interiorul orășelului se va putea realiza ca pieton, biciclist sau conducător auto (cu mașinuțe electrice și alte vehicule cu acumulatori), mijloacele de deplasare fiind cele aflate în proprietatea beneficiarilor”, explică membrii Asociației Civilug.

Lugojenii care se arată atrași de idee și vor ca proiectul să devină realitate, pot acorda votul lor accesând http://bugetareparticipativa.cjtimis.ro/proiect.php?pId=2, confirmând mai apoi alegerea cu ajutorul link-ului primit prin e-mail.

Orășelul Siguranței se dorește a fi văzut drept un proiect pilot, implementat inițial pe raza UAT Lugoj, însă ale cărui beneficii vor putea conduce ulterior la preluarea sa și în alte localități timișene.

Articolul Vot pentru Lugoj! Parc de distracții tematic, în cursa pentru finanțare de la Consiliul Județean Timiș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*