Voturile lugojenilor au decimat locurile PSD-ului la masa Consiliului Local! PNL a câștigat și această bătălie

În urma alegerilor de duminică, în care liberalul Claudiu Buciu a obținut o victorie istorică împotriva pesedistului Francisc Boldea, aflat de 12 ani în fruntea orașului, s-a schimbat radical raportul de forțe și în Consiliul Local.
Noua majoritate va fi deținută de Partidul Național Liberal, care, cu 6291 de voturi (45,84%), va fi forța politică numărul unu a urbei în următorii ani.

PNL are repartizate, în etapa întâi, 11 mandate, ceea ce înseamnă majoritatea absolută. Reamintim că, în trecuta legislatură, PSD a avut 10 mandate de consilieri și a avut nevoie de votul consilierului ALDE pentru a se impune ca majoritate absolută.

Au mai trecut pragul electoral trei formațiuni politice: PSD (1942 de voturi, 14,15%), care va avea trei mandate atribuite la prima distribuire, USR PLUS (1394 voturi, 10,16%), cu două mandate și PMP (803 voturi, 5,85%), cu unul.

Rămân pentru redistribuire două mandate, care vor fi repartizate în etapa a doua.

În ordinea voturilor rămase, cele mai mari șanse la redistribuire le au PSD și USR PLUS, ambele cu 298 de voturi neutilizate. Urmează PNL, cu 263 voturi neutilizate.

Articolul Voturile lugojenilor au decimat locurile PSD-ului la masa Consiliului Local! PNL a câștigat și această bătălie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*