Vrea turism adevărat! Primarul din Tomești, în fruntea celei mai importante asociații de profil din Timiș

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș – APDT, aflată sub coordonarea Consiliului Județean și-a schimbat conducerea. Organizația îl are ca președinte pe Alexandru Proteasa, care l-a înlocuit pe consilierul județean Mihai Ritivoiu, iar vicepreședinte pe Costel Medelean, primarul Tomeștiului, comuna cu un potențial turistic uriaș.

În acest for, zona de est a județului mai are reprezentanți din Buziaș și Margina. Noul vicepreședinte, Costel Medelean, susține că a acceptat această funcție deoarece încă crede că se pot face minuni în turismul timișean.

“Sunt sigur că această asociație își va schimba viziunea. E timpul să uităm de politică și să atragem cât mai mulți turiști. Eu m-am zbătut de unul singur și am reușit să fac numele comunei și al județului cunoscut la nivel național și chiar internațional. Vă imaginați cum ar fi fost dacă eram și sprijinit puternic de conducerea județului. Voi insista în continuare pe lângă președintele CJ Timis, Alin Nica și pe lângă Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin să deschidem peste munți drumul dintre județe și sunt sigur că vom face un turism adevărat din care județul o să aibă numai de câștigat”, a declarat Costel Medelean.

Propu­nerea de proiecte pentru anul 2021, care vor ajuta la promovarea și dezvol­tarea județului pe sectorul turismului constau în ”Drumul mierii în Timiș”, ”Tura mește­șu­gu­rilor din Banat”, ”Drumul vinului și al răchiei în Timiș”, ”Turism ac­tiv”, ”Vară în Metropolă”, ”Turism și multicultura­litate: bulgarii în Banat”, ”2021 – Anul European al Dru­mețiilor”, ”Zilele Lacului Surduc”, ”Festivalul Evreiesc”, ”Conace și castele în Banat – Arad și Caraș”.

Continuă proiectele regionale

”Prioritatea pentru 2021 este ca timișenii să redescopere Timișul, să promovăm atracțiile turistice, obiectivele județului în rândul acestora. Este un an în care se călătorește mai greu în străinătate, astfel că turismul local este o alternativă excelentă. Cei interesați deja de ceea ce are județul nostru de oferit pot folosi și aplicația Discover Timiș, ce se poate descărca pe dispozitivele mobile, fiind dezvoltată de către APDT”, a declarat noul președinte al Asociației, Alexandru Proteasa.

De asemenea, se dorește continuarea proiectelor regionale Banat Brunch și de dezvoltare a unei rețele de puncte gastronomice locale în Timiș.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș a luat ființă în anul 2014, iar scopul acesteia îl reprezintă promovarea potențialului turistic și cultural, creșterea fluxului turistic și asigurarea unei interacțiuni armonioase între sectorul turistic și factorii de ordin social și de mediu.

Cel mai de succes proiect din ultimii ani este de departe “Mic dejun la Margina”, ce promovează o incursiune în istoria și tradițiile locului, trecând prin bucătăria locală.

Excursioniștii pot face o plimbare la trapul cailor, în liniștea pădurii, pentru a descoperi povestea Bisericilor de lemn din Timiș, Muzeul Satului din Sintești, tradițiile și gastronomia comunei, cu gust așezate în Casa tradițională a familiei Codrea din Zorani.

O excursie de o jumătate de zi poate fi prelungită un weekend, cu posibilitate de cazare la pensiunile din zonă. De asemenea, se pot des­coperi tradițiile olăritului de la Jupânești, Muzeul Traian Vuia sau frumusețile naturale dintre Valea lui Liman și Lacul Surduc.

Articolul Vrea turism adevărat! Primarul din Tomești, în fruntea celei mai importante asociații de profil din Timiș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*