Vreau la școală! Sprijin lunar pentru elevii cu potențial academic din Balinț

Elevii defavorizați din punct de vedere social, dar cu potențial academic, din comuna Balinț vor primi un ajutor lunar din partea Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA), organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.
Conducerea Școlii Gimnaziale Balinț a solicitat sprijin pentru copiii defavorizați ai școlii, dar cu rezultate foarte bune, mai precis, cu medii peste 8,50 (acestea fiind condițiile impuse pentru a putea fi ajutați prin proiectul ”Vreau la școală”).

Șapte elevi din satele comunei Balinț s-au încadrat în condițiile puse de agenție și sunt ajutați lunar cu produse în valoare de 150 lei/copil.

Acum, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, acești elevi au beneficiat de pachete generoase primite direct din Spania.

Pentru a le face o bucurie copiilor, voluntarii ADRA s-au deplasat la domiciliul elevilor și le-au distribuit acestora pachetele.

Elevii au fost foarte bucuroși de darurile primite și părinții de asemenea.

”Ne bucurăm că putem ajuta pe cei în nevoie prin apelul pe care îl facem la diverse asociații umanitare și astfel putem contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale elevilor noștri și la prevenirea abandonului școlar al acestora. Dumnezeu să le dea sănătate tuturor celor care au pe suflet dorința de a ajuta pe cei în nevoie”, spune prof. Mihaela Kristof, director al Școlii Gimnaziale Balinț.

Printr-o rețea internațională, ADRA oferă asistență de tip dezvoltare, refacere și ajutor în mai mult de 130 de țări, indiferent de etnia, apartenența politică sau religioasă a persoanelor asistate.

Prin parteneriat cu comunități, organizații și guverne, ADRA este capabilă să îmbunătățească calitatea vieții a milioane de oameni în mai multe zone de impact crucial.

Rețeaua ADRA de aproape 6.000 de oameni, implementează activ soluții adecvate regiunii pentru schimbări pozitive și durabile acolo unde este cea mai mare nevoie.

Articolul Vreau la școală! Sprijin lunar pentru elevii cu potențial academic din Balinț apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*