”Vreau să mă retrag din tenis, dar nu de pe un pat de spital”!

Drama jucătoarei spaniole de tenis Carla Suarez Navarro se apropie de sfârșit! Totul a-nceput în vara lui 2020, când jucătoarea și-a făcut un test PCR, crezând că s-a infectat cu COVID-19. Testul a ieșit negative, dar Carla se simțea în continuare rău, suferind de dureri de stomac. Jucătoarea a făcut multe analize, până medicii au descoperit că are limfom Hodkin, un cancer neobișnuit, care se dezvoltă în sistemul limfatic. ”Mi s-au făcut teste și biopsii pe tot corpul, până când mi-au dat vestea proastă. Nu am pus întrebări despre boală, am vrut doar să știu ce trebuie să fac, pentru a mă recupera”.

Navarro a-nceput în septembrie 2020 un tratament de chimioterapie, pe care l-a încheiat în ianuarie 2021, și face progrese bune în recuperarea ei. ”Au fost un tratament dur, din punct de vedere fizic, dar m-am bazat pe buna mea pregătire mentală, altfel n-aș fi trecut bariera. Luasem decizia de a mă retrage din tenisul profesionist, în 2020, dar n-am vrut s-o fac de pe un pat de spital. N-aș fi vrut ca fanii mei să rămână cu această imagine a mea, cu perfuzii, vreau să-mi iau rămas bun de pe un teren de tenis”, a declarant Navarro.

Populara jucătoare a și găsit momentul despărțirii – visează la un ultim cântec de lebădă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară. ”Am șanse mari să joc la Olimpiadă, este visul oricărui sportive, dar nu depinde de mine, ci de clasamentele în vigoare. În proba de simplu avem patru locuri, așa că dacă Garbine Muguruza, Paula Badosa, Sara Sorribes și Aliona Bolsova vor avea un început de ani mai bun, atunci eu voi fi în afară. Însă dacă Garbine are un clasament bun la dublu, putem juca împreună la dublu”, acesta este visul de lebădă al spanioloaicei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*