Vremuri grele, pentru locatarii ilegali! Primăria va verifica cine stă cu forme legale sau nu în fostele imobile ale Meridian

După trecerea în administrarea Primăriei, an­ga­jați ai acesteia vor verifica starea imobilelor și a contractelor de închirie­re.
În ultima ședință de consiliu din data de 21 ianuarie, consilierii au votat pentru preluarea de către Primărie a fondului locativ de la societatea ”Meridian 22”.

După cum se știe, ”Meridian 22” se află într-o situație eco­nomică dificilă, cu datorii foarte mari și a rămas fără personalul ne­cesar administrării acestor imobile.
Transferul de fond locativ este unul impresionant. Este vorba des­pre nu mai puțin de 274 de imobile cu destinație de locuit și 13 spații cu altă destinație.

Primăria va prelua administrarea fondului locativ prin Direcția de Urbanism – Patrimoniu din ca­drul autorității publice locale.

Pentru că multe clădiri care erau administrate de ”Meridian” sunt într-o stare avansată de u­zură (anul trecut s-a prăbușit bal­conul din curtea interioară a unui astfel de imobil, situat pe strada Cuza Vodă, vizavi de sediul BRD), Primăria va trece la verificări.

”Chiriașii nu vor mai plăti la Meridian, ci la Primărie. Desigur, se vor întocmi noi contracte, prilej cu care vom inventaria fiecare imobil în parte. Vom verifica nu numai starea imobilelor, ci și formele legale ale locatarilor, pentru a vedea cine locuiește acolo legal și cine nu”, ne-a declarat Bogdan Blidariu, viceprimarul municipiului Lugoj.

Această acțiune de verificare a formelor legale se impunea mai demult. Viceprimarul spune că în acest moment nu se intenționează schimbarea vechilor tarife plătite de chiriași.

Articolul Vremuri grele, pentru locatarii ilegali! Primăria va verifica cine stă cu forme legale sau nu în fostele imobile ale Meridian apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*