Vreți ajutor, grăbiți-vă! Termen limită pentru subvenţia completă la încălzire

Cei care au dificultăţi financiare cu asigurarea încălzirii pe timpul lunilor cu temperaturi scăzute, mai au la dispoziţie până în 20 noiembrie, pentru a putea solicita subvenţia de stat completă.
Până vineri, 13 noiembrie, doar 13 solicitări au fost depuse la Direcţia de Asistenţa Socială Comunitară, din cadrul Primăriei Lugoj.

“Sunt patru cereri pentru încălzire cu curent electric, şase pentru gaze naturale şi trei pentru lemne. Pentru cei care au solicitat subvenţie la electricitate este obligatorie şi o verificare la domiciliul solicitantului. În cazul cererilor pentru curent electric şi gaze naturale subvenţia se va evidenţia direct în facturile de consum, respectiv cuantumul de care beneficiază fiecare solicitant va fi scăzut din plata facturii. Pentru lemne ajutorul se va acorda prin casieria DASC Lugoj pentru toată perioada solicitată, o singură dată, spre sfârşitul lunii decembrie, data exactă urmând a fi anunţată din timp”, a transmis Primăria Lugoj.

Perioada pentru care se acordă ajutor la încălzire este cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 martie.

Pentru a beneficia de suvenţie de stat venitul pe membru de familie nu trebuie să depăşească 750 de lei.

Nu pot beneficia de ajutorul social cei care deţin clădiri sau alte spaţii locative, în afara locuinţei de domiciliu, terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi terenuri intravilane care depăşesc 1000 m.p la oraş şi 2000 m.p. la sat, autoturism sau motocicletă sub 10 ani vechime, excepţie făcând cei care folosesc aceste mijloace, locuind în zone greu accesibile, mai mult de un autoturism sau motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani, autoutilitare, autocamioane cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze, precum şi şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepţia celor care locuiesc în Delta Dunării.

De asemenea nu primesc ajutor cei care deţin tractor, combină autorpropulsată, presă de ulei, moară de cereale, gater de lemne, precum şi depozite  bancare mai mari de 3000 de lei, cu excepţia dobânzii, suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare depăşeşte net o valoare de producţie anuală de 1000 de euro/ persoană sau 2500 de euro/familie.

Anul trecut, 40 de familii din Lugoj au primit suvenţie de încălzire.

Articolul Vreți ajutor, grăbiți-vă! Termen limită pentru subvenţia completă la încălzire apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*