WRC, Raliul Germaniei 2019. Victorie Ott Tänak și podium integral Toyota

Ott Tänak a reușit, în Germania, a patra victorie în ultimele cinci etape, distanțându-se în fruntea ierarhiei piloților din WRC. Aceasta este a treia victorie consecutivă a estonianului în Germania. Pentru Toyota, Raliul Germaniei a fost o etapă de vis, la finalul căreia a monopolizat podiumul.

Tänak a început raliul în forță, singurul care a reușit să îi țină piept, într-o oarecare măsură, fiind Thierry Neuville. Duelul celor doi s-a încheiat sâmbătă, pe PS 13, când Neuville a avut o pană care l-a scos din lupta pentru supremație.

Ramas fara rival, Tänak a gestionat exemplar ultima parte a raliului, reusind a 11-a victorie din cariera. Cat despre Toyota, cu ceilalti doi piloti completand podiumul (Meeke pe 2 si Latvala pe 3), bifeaza cea mai buna performanta de la revenirea in Mondialul de raliuri. In plus, reuseste sa se apropie la doar 8 puncte de liderul constrctorilor, Hyundai. Cel mai bine clasat pilot al coreenilor a fost Sordo, pe locul 4, in timp ce Neuville si Mikkelsen au terminat pe 5 si 6.

După cum notează tot www.24auto.ro, la WRC2 s-a impus cehul Jan Kocpekcy (Skoda), care pune astfel capat unei serii de patru succese semnate Kalle Rovenperä.

In campionat, Tänak are 35 puncte avans fata de Neuville si 42 inaintea lui Ogier, care a pierdut un loc.

Urmatoarea etapa din WRC se va desfasura in perioada 12-15 septembrie, in Turcia.

The post WRC, Raliul Germaniei 2019. Victorie Ott Tänak și podium integral Toyota appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*