Yasmina Tămășilă (CSU Politehnica Timișoara), locul 2 cu echipa României U20 la Balcaniada de cros

Grație locului 3 obținut luna trecută la Campionatul Național de Cros, atleta în alb-violet Yasmina Tămășilă, de la CSU Politehnica, a fost selecționată în lotul României pentru  Balcaniada de cros ce s-a desfășurat duminică în Pădurea Rediu, la Botoșani, unde aveau loc recent și întrecerile interne. Iar sportiva din generația 2002 a urcat alături de colegele Angela Olenici și Antonia Botnariuc pe podiumul probei pe echipe sub 20 de ani, locul 2 și medalie de argint, după Turcia respectiv înaintea Ucrainei, din 5 naționale care au punctat la această categorie de vârstă.

Tămășilă a reușit o cursă curajoasă pe distanța celor 4.000 de metri ai probei feminine de juniori, sosind pe locul 11 din 20 de concurente la individual, cu timpul de 13 minute, 52 de secunde și 18 sutimi, după coechipierele sale Angela Olenici, a treia în 13:27.39, și Antonia Botnariuc, pe locul 9 în 13:46.79. Cele 3 au punctat în clasamentul general al cursei și au obținut locul 2 și medalia de argint în ierarhia pe echipe cu formația României U20. Primele două locuri au fost ocupate de turcoaicele Isik și Ozturk, în 13:11.01 respectiv 13:23.36.

Lotul României a avut duminică o notabilă evoluție la Campionatul Balcanic de cros, reușind să câștige și alte 12 medalii, dintre care patru de aur, cinci de argint și patru de bronz, al doilea în clasamentul pe medalii, după Turcia, prima, cu bilanțul 6-4-1. Sârbul Bibic, în 16:40.15, a câștigat cursa băieților la categoria de vârstă sub 20 de ani, pe distanța de 6 kilometri, la juniori, urmat de Adrian Garcea, în 17:27.37.

La cea de-a 62-a ediție a Campionatului Balcanic de cros au participat sportivi din opt țări pe 3 categorii de vârstă, juniori U20, tineret U23 și seniori, și anume Turcia, Serbia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova, România, Ucraina și Macedonia, iar România a reușit să câștige 13 medalii, după cum urmează:

-medalii de aur:
Dorin Andrei Rusu – tineret masculin individual;|
România – tineret masculin echipe;
Paula Claudia Todoran – seniori feminin individual;
România – seniori feminin echipe;

-medalii de argint:
Adrian Garcea – juniori masculin individual;
România – juniori feminin echipe;
România – tineret feminin echipe;
Roxana Elisabeta Bîrcă – seniori feminin individual;
România – seniori masculin echipe;

-medalii de bronz:
Angela Veronica Olenici – juniori feminin individual;
Alina Dumitrița Butnariu – tineret feminin individual;
România – juniori masculin echipe;
Claudia Prisecaru – seniori feminin individual.

Antrenori, Erzilia Tîmpău, Viorel Popovici, Cristian Prâsneac, Margareta Barbu, Sergiu Dascălu, șef de delegație Ion Bura, oficial Ioan Lucian Vieru, doctor Beatrice Costandache, iar maseur, Sebastian Bularda.

Competiția de la Botoșani a reprezentat și un ultim test în vederea participării la Campionatul European de cros de la Tilburg (Olanda), din 9 decembrie 2018. Medalia de argint cucerită de Yasmina Tămășilă, reprezentanta clubului timișorean CSU Politehnica, reprezintă cea mai valoroasă performanță obținută de tânăra atletă. Tămășilă este antrenată de Daniel Chirilă, antrenor la CSU Politehnica și cadru didactic la UPT- Departamentul de Educatie Fizică și Sport, tânăra atletă câștigându-și locul în echipa României și pentru participarea la Campionatul European de Cros ce se va desfășura în 9 decembrie în localitatea Tilburg din Olanda.

The post Yasmina Tămășilă (CSU Politehnica Timișoara), locul 2 cu echipa României U20 la Balcaniada de cros appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*