Zeci de acte administrative emise de autorităţile locale au fost revocate anul trecut în Prahova

V. S.

După verificarea legalității celor aproape 75.000 de acte administrative emise de autoritățile publice locale din județul Prahova în anul 2017 – hotărâri ale Consiliului Județean Prahova, ale consiliilor locale, dispoziții ale primarilor – departamentul specializat al Instituției Prefectului județului Prahova a constatat că zeci de documente au fost emise cu încălcarea normelor legale. Conform raportului Instituției Prefectului județului Prahova, în cursul anului trecut au fost adoptate, respectiv emise, astfel de documente, fiind întocmite 51 de proceduri prealabile în urma cărora au fost revocate 50 de acte administrative, iar pentru 42 de acte administrative s-au formulat acțiuni la instanța de contencios administrativ în vederea anulării acestora.
Potrivit aceleiași surse, au fost admise 21 acțiuni, alte 21 fiind în curs de soluționare. Plângerile au fost formulate astfel: una în urma refuzului autorităților administraţiei publice locale de a revoca actele administrative apreciate ca fiind nelegale pentru care s-au formulat proceduri prealabile, iar 41 de acțiuni au fost formulate direct la instanța de contencios administrativ.
De asemenea, ca o consecință a încălcării legislației privind emiterea autorizațiilor de construire, la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții, în baza legislației în vigoare, prefectul a formulat cinci acțiuni la instanța de contencios administrativ care au ca obiect anularea autorizațiilor de construire apreciate ca fiind emise nelegal de către primari.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*