Zeci de mii de lei – amenzi pentru deţinători de arme din Prahova

F. T.

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe controale pentru verificarea legalităţii deținerii, portului și folosirii armelor, în cadrul unei acțiuni ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță și prevenirea producerii unor evenimente negative la regimul armelor și al munițiilor.
Controalele s-au derulat în cadrul acţiunii naţionale Legal Guns, desfăşurate în utimele zile la nivelul tutuuror Direcţiilor de Arme şi Substanţe Periculoase din ţară.
În Prahova, după cum se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, oamenii legii „au desfășurat controale la 46 de persoane autorizate să dețină arme și au verificat 61 de arme supuse autorizării. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale (conform Legii 295/2004, art. 129, pct. 11 și 14), în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei. Totodată, au fost dispuse și măsuri administrative, respectiv 6 anulări ale dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor pe teritoriul României.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*