Ziua canoei si kaiacului la debut

Conducerea Federatiei de Kaiac-Canoe a invitat peste 100 de fosti si actuali sportivi, antrenori, arbitri, alaturi de reprezentanti ai MTS, COSR si din mass-media. Evenimentul, organizat la Centrul Sportiv National „Nicolae Navasart” de la Snagov, denumit „Ziua Canoei si Kaiacului”, va avea loc in fiecare an, dupa cum a precizat presedintele Ioan Barladeanu.

A fost cu adevarat o sarbatoare a celor care si-au dedicat anii tineretii si nu numai acestui sport, multi dintre ei reusind sa obtina medalii olimpice, mondiale sau europene. Printre cei prezenti pe parcursul a cateva ore in apropierea lacului Snagov s-au aflat campionii olimpici Toma Simionov, Vasile Daba, Florin Popescu, Mitica Pricop, Agafia Constantin, Nastasia Ionescu, alaturi de Lipat Varabiev, Petre Capusta, Nicolae Fedosei, Nicusor Esanu, detinatori ai unor titluri mondiale, de Petre Capusta, Maria Nichiforov, Sanda Toma, Ion Ragulschi, Roman Bartolomeu, Policarp Malihin, medaliati cu argint sau bronz. Nu au lipsit antrenorul emerit Igor Lipalit, medicul Ion Stoian si Ion Sideri, fost sportiv si apreciat sculptor, autor a cinci busturi ale unor kaiacisti sau canoisti trecuti in eternitate, plasate in cadrul complexului. S-au acordat diplome si carnete de membru de onoare al FRKC.
Cosmin Butuza, Secretar de Stat in MTS, George Boroi, Secretar General al COSR, Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua si Liliana Neagu-Gafencu, comandantul clubului Dinamo au raspuns invitatiei de a fi alaturi de aceste glorii ale unui sport care a adus multe trofee Romaniei..
Ioan Barladeanu, cu un bogat palmares la kaiac: bronz olimpic la Moscova, un aur, patru arginturi si un bronz mondial la simplu si la dublu, din 2005 presedinte al federatiei de specialitate, ne-a declarat in exclusivitate: „Am ramas foarte surprins de numarul mare al celor care au tinut sa fie prezenti la evenimentul prilejuit de implinirea a 81 de ani de la organizarea primelor campionate in tara noastra. Ar fi trebuit sa-l organizam in 2016, dar nu ne-a lasat domnul…Meldonium. Din discutiile avute cu multi dintre invitati, consider ca a fost o reusita si o vom repeta in urmatoarea perioada. Aici, la Snagov, considerat leaganul canoei si kaiacului romanesc sau la Bascov, unde avem o baza care a gazduit doua importante competitii internationale pentru juniori si tineret under 23 si unde vor mai avea loc intreceri mondiale si europene in anii ce vin„.

The post Ziua canoei si kaiacului la debut appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*