Ziua Dezrobirii Romilor, marcată la Hasdeu

Ziua de 20 februarie 1856 reprezintă data eliberării din sclavie a romilor în baza actului normativ promulgat de domnitorul Barbu Ştirbei ”Legiuirea pentru emancipaţia tuturor ţiganilor din Principatul Românesc”.
Pentru a marca acest moment istoric, a fost elaborată Legea 28/2011 privind comemorarea dezrobirii romilor din România.

Anul acesta, la data de 20 februarie se împlinesc 165 de ani de la dezrobirea romilor, evenimentul reprezentând un moment foarte important pentru comunitatea romă.

Pentru a marca Ziua Dezrobirii Romilor, elevii Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu” din Lugoj au realizat o serie de activități pe baza materialelor puse la dispoziție de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară ”Împreună” și Asociația HoltIS pe platforma QIE – Quality Inclusive Education.

Activitățile s-au desfășurat online, iar în cadrul acestora elevii au vizionat filmul ”Lunga robie a omului” și au discutat pe baza fișelor puse la dispoziție pe platforma QIE.

La data de 15 februarie, la activitate au participat clasele a VI-a și a VII-a, iar în 17 februarie, au participat  desfășurat activități specifice clasele a X-a A și a IX-a D.

Articolul Ziua Dezrobirii Romilor, marcată la Hasdeu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*