Ziua Pompierilor – marcată, ieri, la sediul ISU Prahova şi la subunităţile din judeţ

Au fost înaintaţi în grad, înainte de termen, trei ofiţeri şi şase subofiţeri

În fiecare an, la data de 13 septembrie, este marcată, începând cu 1996, când a fost oficiată legal, Ziua Pompierilor, întru aducere aminte a Bătăliei de la Dealul Spirii, din urmă cu 173 de ani.
Atunci, 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au rezistat eroic în faţa a aproximativ 6.000 de soldaţi ai oştirii otomane.
În acest context, ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova, s-a desfăşurat o festivitate, în cadrul căreia au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, trei ofițeri și șase subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor specifice.
Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor pompierilor prahoveni, tot ieri, la sediul instituţiei de pe strada Rudului, nr.96, „cu ocazia aniversării a 173 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a organizat o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, puncte de informare preventivă, ateliere de prim ajutor și pirotehnice, precum şi exerciţii demonstrative. (…) De asemenea, Ziua Pompierilor a fost marcată nu doar în Ploieşti, ci şi la subunităţile de intervenţie din judeţ, sub genericul «Ziua porţilor deschise»”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*