Ziua Portilor deschise la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj. Evenimentul a fost prilejuit de celebrarea Zilei Europene a Justitiei Civile

Ziua Europeana a Justitiei Civile a fost marcata miercuri, de magistratii procurori lugojeni, printr-o actiune la care au participat toti cei care au fost dornici sa vada cum se desfasoara actul de justitie in tara noastra.Manifestarea anuala, intitulata Ziua Portilor deschise, a avut drept scop asigurarea transparentei actului de justitie si familiarizarea elevilor, studentilor si justitiabililor lugojeni cu aspectele specifice activitatii de urmarire penala. Agenda actiunii a cuprins vizitarea compartimentelor din structurile Parchetului Lugoj, ce prezinta relevanta pentru activitatea institutiilor, informarea celor interesati cu privire la circuitul dosarelor, modalitatea de lucru a personalului institutiei si alte aspecte relevante privind actul de justitie.

Au fost invitati elevi, studenti, justitiabili, reprezentanti ai societatii civile, interesati sa afle informatii despre circuitul unui dosar in faza de urmarire penala, etapele procesuale ce se parcurg pana la solutionarea in faza de urmarire penala, conditiile in care lucreaza procurorii si personalul auxiliar si informatii despre cariera de magistrat”, a spus Dr. Dan Cristian Tatar, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj.

Ziua Europeana a Justitiei Civile este destinata tuturor cetatenilor, rolul principal al acestui eveniment fiind acela de a consolida increderea intre cei care infaptuiesc actul de justitie, respectiv magistratii si beneficiarii acestuia, justitiabilii. Decizia de a marca in fiecare an acest eveniment, in intreaga Europa, a fost luata pe 5 iunie 2003 de catre Consiliul Europei, obiectivul principal fiind acela de a sublinia ca justitia este in primul rand un serviciu
aflat in slujba cetatenilor, prin intermediul caruia le sunt aparate drepturile si libertatile fundamentale in cadrul procedurilor juridice.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*